avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz prezentare documente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz prezentare documente

Am solicitat copii dupa facturile aferente rubricii "cheltuieli gospodaresti" din lista lunara de platiafisata a asociatiei de proprietari ca sa stiu ce reprezinta acestea. Raspunsul suna in felul urmator:"ati participat la Adunarea Generala a proprietarilor". In conformitate cu HG1588/2007 art.12 alineantu c) am acest drept. Cum pot sa obtin aceste documente?i
Cel mai recent răspuns: atlantiana , utilizator 18:28, 3 Iunie 2009
Undeva "se rupe filmul". Dv spuneti ca ati solicitat copii dupa facturi, etc. Legea spune ca aveti acces la toate documentele asociatiei, nu sa va faca cineva copii dupa acestea. Iar raspunsul .."ati participat la Adumnarea Generala a proprietarilor" , ce legatura are cu cererea dv?
Poate reveniti cu intregul raspuns sa ne lamurim.
Tot ne agitam pentru transparenta decizionala, acces la informatii, oare locatarii nu asta vor din partea admin si a comitetului, de ce sa ne cramponam de Art.12 si unu si altu, cand admin este angajat sa gospodareasca banii locatarilor, nu banii lui.
Solicitati presedintelui, in scris, copii ale documentelor care va intereseaza mentionand ca suportati c/v multiplicarii.
Practic este daca in biroul admin ar exista un loc de afisare cu cele mai controversate acte: state, cheltuieli gospodaresti, lucrari de reparatii/investitii, astfel ar dispare multe suspiciuni despre noi.
Succes!
Trimiteti asociatiei o scrisoare cu confirmare de primire prin care informati ca in data de la ora de (in timpul programului de incasari) veti veni la sediul asociatiei sa consultati documentele (le mentionati).Mentionati ca au obligatia, conform legii sa va permita accesul la toate documentele asociatiei si in caz contrar va veti adresa instantei.

Daca nu vi se raspunde si nici nu vi se pun la dispozitie actele la termenul stabilit de dvs, puteti depune o cerere de chemare in judecata la Judecatorie, prin care cereti instantei sa oblige asociatia sa va puna la dispozitie documentele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii xerox pentru locatar silvpant19 silvpant19 un locatar doreste sa i se puna la dispozitie in copie xerox toate facturilei, inclusiv lista de plata de la avizier, si mi cere modul de calcul al intretineri ... (vezi toată discuția)
Copie dupa pv al adunarii generale de proprietari Adriana001 Adriana001 La ultima sedinta a adunarii generala de proprietari am solicitat si cerut sa se consemneze in PV ca doresc o copie dupa PV. Administratora mi a raspuns ca nu ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei de proprietari sau nu? titisha titisha M-am mutat in bloc din 2000 devenind proprietar, moment in care am dat toate datele necesare administratorului si presedintelui de atunci. Bineinteles ca ... (vezi toată discuția)