avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ridicare bani din casierie de catre asociatul unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ridicare bani din casierie de catre asociatul unic

Ce posibilitati exista pentru inregistrarea banilor ridicati din casierie de catre asociatul unic al unei societati. Mentionam ca s-au acordat dividende, dar nu mai sunt, iar banii luati din societate trebuie justificati cumva.
Cel mai recent răspuns: Mihail Toma , Consultant fiscal 16:23, 26 Noiembrie 2014
Puteti sa ii inregistrati sub forma de avans pentru procurare marfuri.
Exista o limitare a sumelor, si cum se inchid avansurile la sfarsitul anului pt bilanta, in 461?
Asociatul unic daca nu are calitatea de angajat al societatii nu poate ridica avansuri spre decontare (pt. achizitii de marfa etc). O alta modalitate ar fi fost daca avea contract de imprumut - restituiri aferente contractului respectiv.
Exista riscul in cazul in care scoate bani din companie ca organele de control sa ii considere plati de dividende si sa va oblige la plata impozitului pe dividende (+majorari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans spre decontare midadu midadu Am avut o societate ale carei partti sociale le-am cesionat altei persoane.In aceasta societate am fost asociata cu o alta persoana, care a fost si ... (vezi toată discuția)
Sold casa andreea68 andreea68 Buna . O firma are un sold la contul5311 \\"Casa\\" de aproape 180000 lei. Faptic sigur ca nu este asa.Cum poate fi diminuat? (vezi toată discuția)
Asociat unic irina2011 irina2011 Exista posibilitatea ca asociatul unic al unei societati sa primeasca indemnizatie sau sa poate fi imprumutat din fondurile firmei? Multumesc! (vezi toată discuția)