am primit nota de debit in valoare de 7700 in luna octombrie, in luna respectiva mi sa oprit suma de 4000, diferenta nu se stie când o opreste ( peste cateva luni ) cum se inregistreaza in contabilitate ?
Inteleg din intrebarea dvs. ca este vorba despre o operatiune intracomunitara in urma careia ati primit o reducere sub forma unei note de debit. Am inteles bine?
Ar fi utile informatii suplimentare.
Bun pana aici. Mai inteleg ca aveti relatii comerciale continue cu partenerul extern din UE, astfel incat apar decontari succesive intre cele 2 firme.
Aici se rupe filmu', ca sa zic asa. In momentul in care dvs. ati primit nota de debit, inseamna ca dvs. sunteti clientul, deci dvs. sunteti cel care realizeaza achizitia intracomunitara. Nu inteleg cine si ce v-a oprit.
Cert este ca, daca am inteles corect sensul operatiunii (adica dvs. sunteti cumparatorul si beneficiati de o reducere comerciala cf. unei Note de debit) va trebui sa inregistrati in contabilitate respectiva Nota, cu taxare inversa (ca si la operatiunile de achizitii intracomunitare) si sa o raportati in D390 (cu acelasi cod ca cel al operatiunii de baza) si D300 cu minus.