avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Partaj

Ce trebuie sa scriu intr-o obiectiune la expertiza bunurilor comune mobile,in care nu s-a luat in calcul un credit pe care eu l-am platit 3/4 in timpul casatoriei,din care s-a luat o masina.E normal sa cer jumate din cat am platit si restul sa-l plateasca fostul sot.
Cel mai recent răspuns: ALYA71 , utilizator 12:42, 27 Noiembrie 2014
Scrieti exact ce sustineti - ca ati platit 3/4 din creditul si nu s-a luat in calcul la expertiza. Exista un aspect care trebuie dovedit prin documente - ca ati platit creditul. Aveti nevoie de un document scris de la banca de unde ati luat creditul. Daca nu ati prezentat documentul, probabil acesta este motivul pentru care nu s-a luat in calcul la expertiza.
Este dreptul dvs. sa cereti la partaj, dar documentele sunt cele avute in vedere de catre instanta de judecata atunci cand se da hotararea de partaj.
Tocmai ca eu am pus la dosar adev.de la banca de unde reiese cat am platit din credit,dar am gasit o avocata care nu mi-a scris in dosar ce i-am spus eu,de ce am introdus partajul,i-am zis ca celelalte bunuri nu ma intereseaza desi le-am trecut,am platit expert ptr.ele,si in final ma trezesc ca instanta imparte datoria care a mai ramas la doi,plus ca expertul mi-a facut niste variante care nu ma avantajeaza nici una.Daca vreau sa iau ceva,trebuie sa-l despagubesc tot eu.Trebuia sa intru mai demult pe aici,si cred ca ma descurcam singura fara avocat.Deci ,in concluzie,eu nu am luat nimic,eu stau cu chirie si am in crestere copilul,eu nu mai pot sa fac credite nicaieri,eu am platit partajul,expertul,si instanta da in incheiere impartirea datoriei ,plus variantele imposibile ale expertului.Vreau sa fac obiectiune la expertiza,si nu mai sper decat in D-zeu....Va multumesc pentru raspuns si daca mai aveti vreun sfat,il astept cu placere.
Mentionati, citez: ".... plus ca expertul mi-a facut niste variante care nu ma avantajeaza nici una...... "
Expertul atunci cand intocmeste raportul de expertiza are in vedere documente aflate la dosarul cauzei, documente solicitate partilor in proces si prezentate de acestea, etc. pe care le analizeaza si se raporteaza la prevederi legislative, atunci cand scrie concluziile. Nu are in vedere, sa avantajeze sau nu vreuna din partile in proces.
Daca avocata nu a scris in dosar ceea ce i-ati spus dvs., cu siguranta aveti si dvs. o vina - nu ati verificat ce exista la dosar si nu ati intrebat-o care sunt motivele pentru care nu apar in dosar.
Adeverinta de la banca are o mai mare greutate, daca o depuneti o data cu observatiile dvs. formulate la raportul de expertiza, mentionand expres atasarea adeverintei.
Da e si vina mea,ca nu am stiut ca trebuie sa verific avocata,mereu o intrebam,ce se intampla si imi zicea mereu ca e in regula.Asa e ,m-am trezit tarziu...I-am repetat de zeci de ori ce vreau,si nu a stiut sa scrie,altfel nu imi pot explica.....Va multumesc....O sa va tin la curent....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Rectificare/retragere obiectii la expertiza alex_sole alex_sole Buna ziua. Avocatul meu a trimis judecatorului obiectii la expertiza topografica in cadrul unui proces de partaj, fara sa se consulte cu mine asupra versiunii ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)