avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata concediului de odihna noul cod al muncii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata concediului de odihna noul cod al muncii

cum se calculeaza indemnizatia pt.concediul de odihna? am inteles ca nu poate fi mai mica decit salariul de incadrare,plus sporurile cu caracter permanet.deci, se calculeaza media zilnica
a veniturilor din ultimele 3 luni sau a salariului de incadrare.
(lucrez in acord individual si cistig peste salariul de incadrare in fiecare luna, cu 1500000-2000000lei)
codul muncii:
Art. 145.
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu."

Deci dupa parerea mea:"media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare" - este vorba despre "salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent (alin(1))"
si NU de venituri realizate ( acord, premii, concediu medical etc.)

Aceeasi intrebare am adresat si Ministerului Muncii - dar, am ramas fara raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie co TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Imi puteti spune va rog cum se calculeaza indemnizatia pt. concediul de odihna: media zilnica a veniturilor din ultimele 3 luni. in media zilnica intra ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediu odihna-calcul vgrec58 vgrec58 Ma intereseaza cum se calculeaza concediul de obihna daca: Cistigul pe ultimele 3 luni diferit cu ore suplimentare si sporuri de Productie fata de salariul ... (vezi toată discuția)