avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana autorizata sa tina revisal la un SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana autorizata sa tina revisal la un SRL

Buna ziua, as dori sa stiu: 1) daca un contabil angajat cu cim , abolvent studii medii superioare, al unui SRL are dreptul sa transmita Revisal si sa intocmeasca pontaje, state salarii si celelalte atributii specifice resurselor umane si 2)trebuie prevazut in fisa postului acest lucru? (Care este legislatia in vigoare)Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:00, 27 Noiembrie 2014
HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:
art.2 (5) - Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Prin urmare, angajatorul decide persoana care va completa si transmite REVISAL-ul. In acest sens, angajatorul va emite o decizie .
Un contabil poate sa intocmeasca statul de plata si sa aiba atributii specifice resurselor umane daca are aceste lucruri specificate in fisa postului. Poate intocmi si pontajul, insa, din practica am vazut ca nu e recomandat ca persoana care intocmeste statul de plata sa se ocupe si de pontaj. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate curs inspector resurse umane miruna82 miruna82 Buna seara. As avea urmatoare intrebare: este obligatoriu ca persoana care se ocupa de organizarea si tinerea contabilitatii unei societati comerciale sa ... (vezi toată discuția)
Revisal camicami camicami Cat de important este sa apelam la o persoana calificata in resurse umane incepand cu 01.08.2011 , chiar daca HG.500/2011 nu mai prevede acest lucru ca fiind ... (vezi toată discuția)
Revisal piscine@sperantaclub.ro piscine@sperantaclub.ro Am si eu o dilema. In HG 500/2011 pentru completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor se face de catre una sau mai multe persoane ... (vezi toată discuția)