avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina inmatriculata in spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina inmatriculata in spania

am cumparat din pania in 2007 o masina noua pe atunci locuiam in spania.de 2 ani platesc ratele de 400 de euro.acum vreau sa imi inmatriculez masina in romania.daca nu mai platesc ratele dupa ce o inmatriculez ce mi se intampla?:">
si dak nu o inmatriculez pe numele meu ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:37, 5 Iunie 2009
daca u mai platiti ratele, probabil ca veti fi dat in judecata.. si se va incerca executarea silita!
si chiar dak am casco?si masina inmatriculata nu mai e pe numele meu si nici pe spania?leasingul o sa ceara daune asigurarii?
CASCO nu acopera riscul de neplata.Daca distrugeti masina asiguratorul va plati dauna-daca nu a fost produsa cu intentie.
De asemenea nu inteleg cum veti face cu inmatricularea in Romania.Cum o vindeti daca nu sunteti proprietar?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator
monikaa a scris:

am cumparat din pania in 2007 o masina noua pe atunci locuiam in spania.de 2 ani platesc ratele de 400 de euro.acum vreau sa imi inmatriculez masina in romania.daca nu mai platesc ratele dupa ce o inmatriculez ce mi se intampla?:">
si dak nu o inmatriculez pe numele meu ce se intampla?

Salut. In primul rind daca vrei sa inmatriculezi masina in Romania trebuie mai intii sa o radiezi din Spania, si cred ca nu o sa reusesti daca nu este platita integral. Trebuie sa incerci sa o radiezi din circulatie din Spania, si vezi poate reusesti dar nu cred. Presupun ca masina este deja pe numele tau? ( Adica este luata cu credit de la banca sau o financiera nu in leasing) O alta solutie ar fi sa o treci pe alt nume in SPANIA ca cred ca se poate chiar daca nu este platita integral si dupa aceea de pe numele acelei persoane sa-i faci actele ptr. export, adica sa o radiezi definitiv din circulatie din Spania ptr. ca sa o inmatriculezi in alta tara din UE. Cu partea de neplata a creditului ce sa-ti spun depinde de suma si mai multi factori bineinteles ca o sa-ti faca probleme dar conform funccioneaza acum treburile in Spania ca multa lume nu plateste creditele la banci nu cred ca o sa fii singura care nu a platit. Apropo eu locuiesc in Spania. Bafta
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
doru1, utilizator
deci eu stiu pe cineva care a adus masina din spania in aceeasi situatie.Daca masina e proprietatea ta poti sa o inmatriculezi fara sa o radiezi in spania.Suerte!

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco - ajutor! costelus_23 costelus_23 Salut! Am contractat un credit de la o banca pentru achizitionarea unui autovehicul pe o perioada de 4 ani (nu este vorba de leasing). In momentul ... (vezi toată discuția)
Casco auto se mentine la schimbarea proprietarului ? raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)