avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA ...clauza in contract
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA ...clauza in contract

Sunt putin nedumerita in cazul unei executari silite prin executor. pt nerambursarea unui imprumut la termenul stabilit.Am citit contractul si am remarcat ca in afara dobanzilor si a penalitatilor, a cheltuielilor cu executarea mai este stipulata si o taxa fixa de 10% din valoarea debitului.Problema este ca la primirea titlului executoriu am constatat ca aceasta suma fixa este adaugata la suma imprumutata si la acesta se calculeaza celelate dobanzi,penalit.../etc.Contractul nu prevede ca aceasta taxa fixa sa fie inclusa in imprumut.Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca titlul este aproape in intregime recuperat...si acuma la final mi-am dat seama.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 20:19, 26 Noiembrie 2014
Vorbiti cu executorul ... vedeti daca el stie ce reprezinta cei 10 % .
Daca nu , puteti face o contestatie la executare pentru lamurirea intinderii si intelesului (art 714 alin 3 NCPC) [ link extern ] .
Mare grija la taxele pentru contestatia la executare - OUG 80 / 2013.
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita crissmario crissmario Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila am fost obligat sa achit suma de ... (vezi toată discuția)
Calificare eronata a actiunii ? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sandup sandup Buna ziua, in materie de executare silita, va rog sa ma ajutati cu un sfat: timp de 5 ani am avut poprire pe salariu, in baza infiintarii unei popriri si a ... (vezi toată discuția)