avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marire pensie urmas M.A.I.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marire pensie urmas M.A.I.

In urma cu 10 ani, tatal meu a decedat in urma unui accident rutier cauzat de o autoutilitara M.A.i. Eu sunt beneficiarul unei pensii de urmas de 100 de lei din partea casei de pensii M.A.I. Intrebarea mea este: pot solicita in vreun fel marirea acestei pensii ?
Cel mai recent răspuns: IstrateAlex , utilizator 20:59, 26 Noiembrie 2014
Legea 263/2010

ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

Daca va aflati in una din situatiile de mai sus,trebuie sa primiti indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.


Cititi si aici:

[ link extern ]
Asta este suma pe care o ofera casa de pensii si pe care o primeste orice alt orfan. Stiu. Dar pe langa asta primesc si suma de 100 de lei din partea casei de pensii MAI. Legat de aceasta suma, mama mea a fost intrebata ce suma solicita in instanta la procesul de judecata de la vremea respectiva. Ea a ales suma cea mai mica din motive morale. Poate fi solicitata marirea acestei sume ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
IstrateAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie urmas+ salar ArtLover ArtLover Exista vre-o limita de venit care sa imi anuleze pensia de urmas? Am 23 ani si sunt masterand, dar si lucrez full time. Am citit tot felul de legi dar ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters352260 ContSters352260 bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere) pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas titiC titiC Buna ziua.As dori sa aflu si eu daca exista posibilitatea obtinerii unei pensii de urmas a unei persoane cu dezabilitati si care beneficiaza doar de o ... (vezi toată discuția)