avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Norma juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Norma juridica

La ce se referă particularităţile acţiunii normei juridice?
Cel mai recent răspuns: andreeaflorescu , utilizator 18:23, 15 Iunie 2015
Se referă la întinderea în spațiu și timp, inclusiv posibilitatea de a retroactiva și ultraactiva, efectele și întinderea asupra persoanelor (și anumitor tipuri de persoane, aici intră și imunitatea diplomatică), la metodele de interpretare, la efectele deciziilor date în interesul legii.
De exemplu, la actiunea normei juridice in spatiu si asupra persoanelor, ar merge ca si particularitate " Retroactivitatea legii penale"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Particularitati ale actiunii normei juridice andreeaflorescu andreeaflorescu La actiunea normei juridice in spatiu si asupra persoanelor, ar merge ca si particularitate \\" Retroactivitatea legii penale\\"? (vezi toată discuția)
definitie lege in vigoare peraspera peraspera Ce inseamna in contextul legii 47/1992 art 29 (1) \"lege in vigoare? Cand incepi actiunea cu cativa ani inainte si apoi, in ultimele luni, legea este abrogata ... (vezi toată discuția)
Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)