avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte - administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte - administrator

buna ziua, stau in sector 4 , in primul rand vreau sa intreb daca este posibil asa ceva... presedintele de bloc sa fie si administrator la un bloc cu 8 scari ???
Problema este ca pe scara este mizerie si mai mare problema este ca in subsolul scari este o teava sparta de aproximativ 3 saptamani. am vb cu el si a zis ca o sa o repare cei de la RADET ca , cica ar fi a lor, eu am fost si la ei sa vorbesc pentru a o repara dar au zis ca nu e a lor. ii cred pt ca este in subsol la noi si nu au ei treaba cu imobilul , doar cu instalatia pana in contor, asta acum vreo 2 saptamani si nu sa intamplat nimic :( .
as vrea sa pot face ceva sa il dam jos, dar problema mai mare este ca nici locatarii nu prea isi dau interesul, nu ii intereseaza problemele astea, toti ar vrea dar nimeni nu vorbeste.
nu stiu unde sa merg sa pot rezolva ceva....va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: severinvlad , utilizator 20:54, 28 Noiembrie 2014
Legal nu este posibil ca aceiasi persoana copncomitent sa detina intr-un condominiu calitatea de presedinte si de administrator,deoarece presedintele are functie de conducere iar administartorul in calitate de angajat al asociatiie de proprietari detine functie de executie hotarari/dispozitii ale adunarii generale,presedinte si comitet executiv
Presedintele de asociatie daca detine atestat poate desfasura responsabilitatea de administrator la alt imobil de locuit in comun unde nu este presedinte
Instalatia din subsolul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna ,intretinerea si reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie

Faceti asa cum v a recomandat ynocentta o petitie la primaria sector 4 la serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari unde este o Doamna foarte severa si foarte corecta , numai ca Dumneavoastra sa spuneti corect si adevarat ce se intampla in asociatie
Pe perioada cat asociatia nu are un administrator atributiile acestuia sunt preluate prin lege de comitetul executiv, inclusiv presedintele. Daca privim asa, este perfect legal, daca numai a preluat atributiile si nu are un contract de munca pentru functia de administrator.

Daca nu incaseaza nici bani pentru functia de administrator si o face voluntar nu aveti ce reprosa la primarie. Insa puteti pune umarul sa gasiti un administrator mai gospodar. Spor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)