avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Lucrarile cadastrale exproprieri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Lucrarile cadastrale exproprieri

Conform Societatii de avocati care se ocupa de exproprieri la un DN am ajuns la etapa cand se intabuleaza dreptul de proprietate al Statului si se intocmesc documentatiile tehnico-cadastrale individuale si se face carte funciara pentru fiecare parcela expropriata.
Dupa asta, se vor tine lucrarile Comisiei de stabilire a dreptului de proprietate sau al altui drept real si vom fi instiintati prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire cand sa ne prezentam.

Detin 2 terenuri mostenite de la parinti, in doua localitati diferite. In afara de faptul ca, in ce priveste un teren, datele din lista cu cei expropriati sunt eronate (e trecut un titlu de proprietate anulat!), acum e inca o problema. Persoana care lucreaza terenul din celalalt titlu, imi spune ca de fapt suprafata reala de arabil e doar jumatate din cat este inscris pe titlul de proprietate!!! Langa terenul arabil este un drum lateral si un taluz. Tare mi-e teama ca au masurat si astea ca fiind in arabil!

Ca sa fac sa nu risc sa pierd jumatate de teren arabil?

Am inteles ca intai se acorda numarul cadastral pentru suprafata neexpropriata. Documentatia cadastrala pentru suprafata expropriata va fi respinsa cu mentiunea ca aceasta a fost inscrisa in cartea funciara pe numele expropriatorului. Apoi se intabuleaza coridorul expropriat.

Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 16:24, 1 Decembrie 2014
Fara suparare " dariad", a purta discutii tehnice fara documentatie in fata inseamna a face proiecte legat la ochi.
Pentru a se ajunge la a intocmi asemenea documentatii se fac confruntari cu documentele cadstrale, cu procesele verbale de punere in posesie, cu incadrarea in zona, o identificare precisa a imobilelor expropriete, se stabileste o situatie juridica actuala, apoi se fac propuneri pentru intabulari pe titularul titlului de proprietate.
Discutiile acestea sunt sterpe iar teoria este oarba fara ceva concret si palpabil.
Cu documetatia ce o detineti adresati-va cu incredere unui expert judicar din zona.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Nu detin decat titlul de proprietate. O sa astept intrunirea de la primarie a Comisiei de stabilire a dreptului de proprietate a celor expropriati... Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare proprietate + despagubiri cnadnr ioanacatrinei ioanacatrinei Incerc sa expun problema cat mai clar: 1. date initiale: -există un titlu de proprietate pe un teren format din două parcele, una cu teren arabil, cealalta ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)