avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copii dupa divort

Buna ziua

Am 2 copii minori si doresc sa divortez.
As dori ca acestia sa ramana la mine. Ce posibilitate legala am sa obtin acest lucru, in cazul in care sotul nu ar fi de acord sa ne intelegem din acest punct de vedere.
O alta problema: apartamentul in care locuim este al lui(de fapt doar 1/3 pentru ca nu s-a facut dezbatere de mostenire dupa moartea mamei lui) dinainte de casatorie. Am vreo sansa ca legea sa-mi dea dreptul sa locuiesc tot acolo, daca, sa presupunem nu am unde sa ma mut cu copiii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:19, 28 Noiembrie 2014
Din ce spuneti dvs reiese ca vreti sa divortati ca sa scapati de violentele verbale si psihice si, in acelasi timp, vreti sa locuiti in continuare in aceeasi locuinta cu dl, pentru copii.
Ma gandeam ca daca vom divorta, chiar daca as sta acolo(precizez pentru copii), ar renunta la violente, intrucat nu ne-am mai "intersecta" din nici un punct de vedere. Fiecare ar avea viata lui. Dar, intradevar, asta e o situatie de nedorit.
V-ati intersecta in fiecare zi, ati folosi aceeasi bucatarie, aceeasi baie, acelasi frigider, acelasi contor de curent electric, acelasi aer din locuinta. Veti avea parte de aceeasi tensiune, daca nu chiar de un mediu si mai ostil.
Violentele de care va plangeti dvs nu sunt rezultatul faptului ca sunteti casatoriti, ci rezultatul faptului ca ii permiteti.
Daca sunteti de parere ca merita, puteti incerca sa invatati cum sa va repozitionati in relatie in asa fel incat sa nu mai fiti victima abuzurilor sau chiar ati putea lucra la acest aspect impreuna cu sotul dvs.
Fara voia actualului sot, nu puteti ramane acolo dupa divort. Daca e de acord, nu va impiedica nimeni sa incercati o perioada.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala in procesul de divort white55511 white55511 Ce presupune ancheta sociala in cadrul unui proces de divort? Poate sa se faca incredintarea unui copil minor de 4 ani unui tata care a fost violent cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor deea36123612 deea36123612 Buna seara, as dori sa ma puteti sfatui in privinta luarii unei decizii. Am sa fac un sumar al situatiei reale. Sunt casatorita din 2011 la sfarsit, din ... (vezi toată discuția)