avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare fisa mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare fisa mijloc fix

Buna ziua,

am un PFA apicol si as dori sa stiu cum se completeaza fisa mijlocului fix pentru o centriguga electrica si o masina de descapacit electrica ( am inteles ca se completeaza pentru utilaje care depasesc valoarea de 2500 ron).?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:05, 27 Noiembrie 2014
Gasiti pe net un model de fisa a mijlocului fix sau cumparati de la magazinele care vand imprimate tipizate.
Daca cele doua din exemplul dumneavoastra sunt doua componente ale aceluiasi utilaj (ele neputand sa functioneze unul fara altul) atunci formeaza un singur mijloc fix, completati 0o singura fisa si pe total trebuie sa respecte conditia de a fi peste 2500 lei. Aceasta valoare, in cazul dumneavoastra care presupun ca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva, e valuarea cu tot cu tva din factura.
Daca sunt doua utilaje distincte, completati doua fise si separat trebuie sa respecte conditia de valoare peste 2500 lei.
Apoi cautati in catalogul mijloacelor fixe de pe internet de unde veti lua durata normala de functionare pentru aceste utilaje.
Apoi intocmiti un plan lunar de amortizare care se intinde pe toti anii de durata normala de functionare.
Veti completa si o fisa de cheltuieli diverse pentru cheltuiala cu amortizarea in care veti trece lunar valoarea de amortizat iar la sfarsit de an luati in calcul aceasta cheltuiala cand completati D200

Din acel catalog: 2.1.21.2. Masini, instalatii si utilaje pentru zootehnie. 8 ani
Aici sunt cuprinse ci masini, instalatii si utilaje pentru apicultura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Pfa, unde trebuie trecute cheltuielile deductibile, și amortizarea? Petrovic Petrovic Pentru PFA-ul meu, deocamdată am depus declarații trimestriale, și declarația unică. Dar, nu am făcut nimic pentru a marca cheltuielile deductibile, și ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile unui pfa GYOGYO GYOGYO Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri .Am un Pfa infiintai in 2015 dar activitatea incep numai din 15 martie 2016.asa am declarat si la ANAF.Am ... (vezi toată discuția)