avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate minor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea si rezolvarea unui caz, respectiv:
- copil minor-15 ani
- carte de identitate provizorie, momentan expirata
- domiciliu in fapt in alta localitate decat domiciliu in fapt a parintilor, respectiv la rude(matusa materna), fara masura de protectie
- parinti despartiti in fapt, fiecare locuieste la alta adresa
- nici unul dintre parinti nu este proprietar de imobil, tatal locuieste cu chirie, iar mama in locuinta sociala, cu domiciliu in acel imobil
Intrebarea este daca acestui minor i se poate elibera carte de identitate la domiciliul lui in fapt actual, deoarece parintii refuza implicarea.
Multumesc din suflet!
O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: danielaSS , utilizator 12:51, 2 Decembrie 2014
Domiciliul minorului este la parintii sai sau la reprezentantul legal. Daca matusa nu are decizie/hotarare de plasament pentru copil nu-i poate face act de identitate la domiciliul sau. De aceea matusa poate solicita instituirea plasamentului in regim de urgenta mai ales ca minorul chiar locuieste la ea si ar putea beneficia si de banii de plasament . Altfel se poate solicita in continuare eliberarea unei carti provizorii.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate angelina95 angelina95 Am o problema foarte grava de rezolvat. Cand m-am nascut am fost incredintata mamei mele. Am locuit in casa lu bunica mea impreuna cu mama mea si cu alta ... (vezi toată discuția)
Domiciliu - carte identitate la 14 ani pedrosolitar pedrosolitar Am o fata care nu este pe numele meu si poarta numele mamei.Eu nu mai sunt cu mama ei dar am grija de fata, ma ocup de problemele ei la scoala, la doctorul de ... (vezi toată discuția)