Buna ziua!
As avea nevoie de niste sfaturi in privinta undei amenzi administrative.
Am primit in data de 4.nov.2014 o decizie prin care sunt sanctionat cu o amenda administrativa in val de 1000 ron, consecita a unei probleme de acum 2 ani cu politia capitalei. Mentionez ca aceasta decizie nu am primit-o personal de la postarita, nu am semnat nimic, ci am gasit-o pur si simplu in cutia postala.
Intrebarile mele sunt: Ce consecinte as putea suporta daca nu as plati aceasta amenda? Care este termenul maxim in care pot sa o platesc? Mentionez ca nu am in posesie nici casa nici masina, nimic. Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu, multumesc anticipat!
OG 2/2001 :
art.39^1
(1)In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, acesta va sesiza instanta in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama, dupa caz, si de partea din amenda care a fost achitata.
(2)In cazul in care contravenientul, citat de instanta, nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (1), instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii pe o durata maxima de 50 de ore, iar pentru minori incepand cu varsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3)Hotararea prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii este supusa recursului.
(4)Urmarirea punerii in executare a sentintelor se realizeaza de catre serviciul de executari civile de pe langa judecatoria in a carei raza s-a savarsit contraventia, in colaborare cu serviciile specializate din primarii.