avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare transport BUCURESTI PLOIESTI in cazul in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare transport BUCURESTI PLOIESTI in cazul in care nu este trecut in contract

Buna ziua,

as dori sa stiu si eu ce pot sa fac in urmatoarea situatie:

1) m-am angajat la firma x din PLOIESTI eu fiind de loc din BUCURESTI deoarece mi s-a promis VERBAL decontarea transportului
2)timp de 1 an de zile mi s-a decontat transportul
3)eu am stat cateva luni acasa pentru ca am nascut , cand m-am intors la munca am aflat ca nu mi se mai deconteaza transportul-politica firmei-dar toti ceilalti au masini de firma si diverse alte beneficii, carduri motorina, carduri cheltuieli, etc.
4)avand in vedere ca nu era trecut in contract nu am putut riposta desi gasisem o lege care specifica ca dupa un anumit nr. de kilometri angajatorul este obligat sa plateasca transport.
5)in fine nu mi se plateste transportul dar nu se platesc nici orele suplimentare, suntem "tinuti" la munca pana la ora 2:00 dimva dati seama ca nu mai ai avea cu ce sa pleci asa ca m-am mutat in ploiesti cu familia ca sa imi pastrez locul de munca si am incercat sa ii intreb daca ma pot ajuta cu jum. din chirie sau ceva in sensul asta avand in vedere ca eu legal trebuia sa lucrez 6 ore dar in schimb lucram ca toata lumea, nimic,nici un rezultat , acum e criza.

Vreau sa stiu daca conf. legii le pot cere sa imi plateasca transportul ?


Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 1 Iunie 2009
Daca nu va mai asigura decontarea benzinei, tichete de masa etc..nu aveti ce face ori acceptati ori va dati demisia.
In codul muncii si este redat in contractul colectiv de munca.daca nu va sunt respectate aceste drepturi , puteti face o sesizare scrisa la ITM.
Mult succes ,
In Codul Muncii???:-/ ... nu cred ca este reglementat asa ceva .... poate in CCM la nivel de unitate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare benzina angajati ioana10 ioana10 Buna ziua... as dori sa intreb daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema. La firma la lucrez se doreste gasirea unei forme juridice legale de ... (vezi toată discuția)
Distanta mare fata de locul de munca COSTI76 COSTI76 Acum cateva zile mi-a venit rau la locul de munca din cauza caldurii(lipsa apei si a unui minim loc cu umbra) si niste persoane au sunat la 112.Am stat circa ... (vezi toată discuția)
Detasare loc de munca lumifatu lumifatu Revin cu o problema care ma arde si careia nu i-am gasit rezolvare. Sunt desata la Ploiesti din 29 septembrie 2010 si nici acum nu mi-a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)