avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Dupa divort la cat timp partajul ramane definitiv si irevocabil ?
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 17:18, 1 Iunie 2009
Divortul este una si partajul este alta. Divortul inseamna desfacerea casatoriei, iar partajul inseamna impartirea bunurilor dobandite in comun in timpul casatoriei.
Ele raman definitive si irevocabule prin neatacarea sentintelor in termenul prevazut de lege ori prin epuizarea tuturor cailor de atac.
Care ar fi? Puteti enumera ,va rog
Indicat este sa aveti avocat pentru a cere partajul si deasemenea aceasta este imprescriptibil, adica il puteti cere oricand. In functie de Incheiere poate sa fie atacata cu apel sau, dupa caz cu recurs, odata cu fondul, fiind supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea data asupra fondului procesului.
De asemenea, se poate ataca si incheierea prin care mai inainte de pronuntarea hotararii de imparteala se constata ca exista si alti coproprietari sau ca au fost omise unele bunuri care trebuiau supuse impartelii, fara ca, privitor la acesti coproprietari sau la acele bunuri, sa fi avut loc o dezbatere contradictorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va imparti averea bunicilor? ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am nevoie de un sfat cu privire la mostenirea bunicilor mei.Situatie sta cam asa:Bunicul meu a decedat in urma cu 4 ani dar dupa moartea lui tatal ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa divort se poate introduce partajul? cristinavasile cristinavasile Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, azi am primit hotararea de divort, si as vrea sa stiu daca pot introduce partajul, sau tb sa astept sa o ... (vezi toată discuția)
Partajul luminitafiraru luminitafiraru Am divortat acum 14 zile si doresc sa fac partajul.Dupa ce perioada se face? (vezi toată discuția)