avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul

Am divortat acum 14 zile si doresc sa fac partajul.Dupa ce perioada se face?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:48, 12 Martie 2010
Partajul este imprescriptibil, il puteti cere oricand. Aveti 2 variante: fie faceti partaj voluntar, prin notariat, daca va intelegeti cu fostul sot, fie pe cale judecatoreasca.
luminitafiraru a scris:

Am divortat acum 14 zile si doresc sa fac partajul.Dupa ce perioada se face?

Actiunea de partaj este imprescriptibila,ceea de inseamna ca partajul poate fi facut oricand,fie pe cale amiabila,daca este posibil,iar daca nu,pe cale judecatoreasca.
Puteti formula actiune de parataj oricand,dar cel mai bine pentru dvs.ar fi ca impreuna cu sotul sa cadeti la intelegere cu privire la bunurile de impartit si la modalitatea de atribuire a acestora.
Formulati in acest sens in scris o tranzactie cu privire la intelegerea dintre dvs,aceasta urmand a face parte integranta din hotararea judecatoreasca si va constitui vointa dvs. expresa,conf.art.271 c.pr.civ.
Aceasta hotarare este definitiva la pronuntare.
Succes !
Pentru a introduce actiunea de partaj, trebuie ca hotararea de divort sa ramana definitiva si irevocabila. Daca ati divortat acum 14 zile, trebuie sa asteptati comunicarea hotararii, sa vedeti daca este supusa vreunei cai de atac, sa treaca termenul prevazut pentru atacarea hotararii,..... mai dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare michelle1965 michelle1965 Sotia detine o casa ,dobandita in timpul casatoriei, cu ajutorul parintilor.Eu doresc sa gasesc o cale legala de a renunta la orice drept pe care l-as avea ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu partajul? tatiana lazar tatiana lazar In urma cu 3 ani ,eu si sotul meu am achizitionat un ap (2 cam) cu credit ipotecar. In afara acestui credit mai avem 2 de consum, mentionez ca la cele 3 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate divorta rapid? un om simplu un om simplu Buna, Doresc sa stiu cum se poate divorta foarte rapid si ce acte as avea nevoie. Este adevarat ca se poate merge si la starea civula in loc de ... (vezi toată discuția)