Buna Ziua!
Am un antecontract de vanzare cumparare care a fost incheiat in anul 2007 decembrie,prin care bunicul meu a vandut terenul prin mandatar unei persoane X imputernicita unei societati.
In 2007 bunicul a facut o procura speciala prin care mandateaza pe cineva sa vanda terenul in locul lui,in procura apare doar numele si semnatura lui (al bunicii nu apare,avand in vedere ca era in viata si a decedat in iulie 2009) in antecontract la fel,nici vorba de bunica,si nici semnatura lu bunicu(dar este semnatura mandatarului,e ok) dar semnatura si numele ei (a bunicii) nu este.
Iar in 2014 decedeaza si bunicu si tatal meu ramane mostenitor ,intrebarea mea este,cum as putea anula acest antecontract de v-c.
avand in vedere clauzele
1.pretul de vanzare 4400 de Euro eu vanzatorul promitent mandatar declar ca vanzatorul promitent mandant a primit banii,si prin mine madatatarul contractul de vanzare cumparare urmand a se perfecta in termen de o saptamana de la data intabularii terenului pe numele proprietarului mandant,operatiune pa care eu mandatarul o voi demara de indata
2.cumparatorul promite ca o sa cumpere.
3.in cazul nerespectarii clauzelor contactuale eu vanzatorul promitent mandatar inteleg sa se constate pe cale judecatoreasca proprietatea asupra terenului pe numele societatii cumparatoare prmitente pe cheltuiala mea a vanzatorului promitent mandatar si/sau a vanzotorului mandant si ca societatea cumparatoare intelege ca pierde pretul achitat.
Cum ar putea sa anuleze tata acest contract fiind singurul mostenitor si nu vrea sa vanda terenul,avand in vedere ca contractul de v-c nu sa facut de 6 ani si bunicu si bunica au murit,si in procura si in antecontract bunica nu apare pe nicaieri,antecontrectul a fost facut in 2007 si ea amurit in 2009 si bunicul mai recent in 2014
Merge intai la un avocat cu actele, apoi in instanta, in functie de taxele pe care i le comunica avocatul.
Nu stiu nici unde sunt inscrise acele clauze si nici care este situatia actuala a terenului, juridica si de fapt: cine stapaneste, cine plateste impozit, cine a intabulat daca a intabulat cineva, ce etrmen era in contract... poate nici nu trebuie macar anulat...
Clauzele sunt in antecontract,terenul nu este intabulat,impozitul a fost si este platit de mandatar pe numele lu bunicu,in antecontract ca si termen scrie asa: ....prin mine mandatarul contractul de v-c urmand a se perfecta in termen de o saptamana de la data intabularii proprietatii pe numele proprietarului mnadant,operatiune pe care eu vanzatorul promitent mandatar o voi demara de indata.
Nu prea conteaza, tatal e mostenitor comun, ii e opozabil pentru ca era opozabil bunicului. IN plus, nu vad sa trebuiasca anulat, se vor judeca pe pretentii, daca e cazul. Depinde ce anume cere cealalta parte, daca cere ceva. Inca odata, nu stiu cine poseda terenul.
Daca nimeni nu a cerut nimic in instanta, as tace malc.
:) Halal opinie juridica, nu?