Buna seara. Problema mea este urmatoarea: am un imobil proprietate comuna cu sotul meu pe care vreau sa o vand. Am toate actele in regula, cel putin asa mi s-a spus de catre notar care a cerut si extas de carte funciara , acesta fiind liber de sarcini iar certificatul fiscal este fara datorii. Tot acelas notar dupa ce a intocmit actul de vanzare cumpare l-a rup spunandu-mi ca nu-l poate incheia deoarece are o adresa de la ANAF catre primarie ca s-ar fi facut proces verbal de sechestru pentru acest imobil pe numele sotului. Intrebarea este daca se mai poate incheia acest act de vanzare cumparare tinand cont de faptul ca in extrasul de carte funciara imobilul nu este grevat de sarcini si inca mai este valabil. Daca intradevar exista acest proces verbal de sechestru si nu ne-a fost comunicat pana la aceasta data se poate face vanzarea si daca cumparatorul ar putea avea probleme sa i se sechestreze bunul dupa ce l-a cumparat.
Daca in extrasul de carte funciara nu sunt prevazute sarcini, imobilul se poate vinde fara probleme. Notarii intocmesc acte juridice pe baza de acte juridice nu pe vorbe.