avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CERERE EXECUTARE SILITA TRANSFORMATA IN MUNCA IN ...
Discuție deschisă în Executare silită

CERERE EXECUTARE SILITA TRANSFORMATA IN MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII

Buna ziua,
Primaria a emis o cerere de inlocuire a unei amenzi contraventionale din data de 30.08.2006 cu obligatia de a presta munca in folosul comunitatii, pe numele sotului meu. Am primit de la judecatorie o adresa prin care i se cere sa depuna o intampinare in termen de 25 de zile de la data primirii comunicarii, insa nu stiu in ce consta aceasta si nici ce exceptie as putea invoca, sau dovezile cu care se poate apara. Intrebarea mea este: Aceasta amenda contraventionala nu ar fi trebuit sa se prescrie dupa acesti 8 ani? Daca nu depune aceasta intampinare si nu a prestat nici munca in folosul comunitatii, pedeapsa se transforma in zile de inchisoare? Cum trebuie sa procedam?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 10:24, 28 Noiembrie 2014
Daca creditorul=autoritatea emitenta a PV ,sau executorul judecatoresc la cererea creditorului,in aceasta perioada a staruit in cererea de executare silita,atunci nu a intervenit prescriptia
Conditionat de buna credinta si interesul debitorului,este de preferat ca aceasta sa isi asume responsabilitatea,sa dea dovada de respect fata de instanta de judecata si in termenul dispus sa formuleze intampinare
Contactati persoana specializata,care stapaneste procedura ,care poate anliza documentele din dosar si care poate reprezenta si apara interesele sotului dvs
ynocentta a scris:

Daca creditorul ... sau executorul judecatoresc la cererea creditorului in aceasta perioada a staruit in cererea de executare silita,atunci nu a intervenit prescriptia.

Dar poate aveti noroc si nu a staruit ... iar la modul cum se lucreaza in primarii ... cred ca aveti un mare noroc.

Intocmiti o intampinare (model gasiti pe internet) pe care o depuneti in termenul prevazut la Judecatorie , in care sa invocati prescriptia dreptului de a cere executarea silita a acelei amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale Ovidiu04 Ovidiu04 am contraventii din anii 2006-2008 care au ca emitent RATUC(compania de transport public Cluj), 2 contraventii din 2008, respectiv 2014 care au ca emitent ... (vezi toată discuția)