avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzi contraventionale

am contraventii din anii 2006-2008 care au ca emitent RATUC(compania de transport public Cluj), 2 contraventii din 2008, respectiv 2014 care au ca emitent politia locala Cluj(pt parcari) si cateva contraventii din 2009-2012 care au ca emitent politia rutiera..toate adunate sunt 2810 RON. As dori sa stiu in cat timp se prescriu si care este procedura pentru a constata prescrierea. Multumesc
fiind vorba de creante bugetare acestea se prescriu in termen de 5 ani cu incepere din 1 ianuarie a urmatorului an.

astfel, toate amenzile "incasate" pina in 31 decembrie 2010 inclusiv au fost prescrise la 31 decembrie 2015
imi puteti da legea si articolul unde e prevazut asta? de asemenea care e procedura pentru a constatata prescrierea? nu ar trebui sa o constate ei din oficiu? la primarie apar inca ca si creante
NCPF

ART. 215 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
multumesc. si totusi...care e procedura pentru a constata prescrierea ca ei sa stearga acele amenzi?
cereti un certificat fiscal de la primarie si acolo se vor arata toate restantele de plata.

daca in acel certificat dvs. constatati ca ei habar nu au sa lucreze cu programul de sute de mii de euro atunci puteti face contestatie si aratati ce anume considerati ca ar trebui sa fie prescris conform cu legea.

va atrag insa atentia ca eu personal am patit ca in data de 31-decembrie sa apara achitat cite UN LEU din procesele verbale din evidenta primariei.

evident este vorba de falsuri insa acele falsuri sunt de natura sa stopeze prescrierea.

cind am sesizat procuratura despre acele falsuri, la citeva luni de zile mai tirziu am primit raspuns ca dosarul se claseaza pentru lipsa de dovezi.

dovezile ce eu le-am invocat sint faptul ca primaria in 31-decembrie nici macar nu avea program cu publicul deci nu puteam la caseria primariei sa depun un singur leu de nebun.

apoi am indicat inregistrarile video din incinta care sa dovedeasca ca in afara duhurilor rele nimeni nu era in primarie la acea data.

succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale/ oprire din salariu MihailaBogdan MihailaBogdan Buna seara, Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron. Unele sunt din aprilie si ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda radu.s radu.s Prescriere amenda Buna ziua, As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)