avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie urmas copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie urmas copil

Buna ziua,
Copilul are 16 ani, acum 3 ani mama copilului a decedat. Tatal copilului este si el intr-o situatie disperata.
Nu-si gaseste loc de munca pentru ca si-a pierdut auzul pe o singura parte. Pana acum a incercat sa se angajeze in mai multe parti (fabrici) ca magazioner in depozite sau ca manipulator marfa. Firma degeaba si-ar da acordul pentru ca nu primeste acordul de la medicina muncii. A fost trimis de catre medicina muncii la specialisti insa handicapul lui nu-i permite sa primeasca o pensie de handicap.

Intrebarea ar fi daca copilul are dreptul la o pensie de urmas si daca da ce are de facut parintele supravietuitor? Eu din cate stiu are dreptul, dar nu stiu daca o poate cere retroactiv.
Tatal copilului ce poate face din moment ce nu primeste acordul medical sa lucreze, totusi nu are dreptul nici la o pensie de handicapat.

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:44, 28 Noiembrie 2014
1. - Daca copilul este elev si isi continua studiile poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani.
- Putea beneficia de pensie de urmas de la data decesului mamei sale.

2. Tatal copilului poate sa meargla la Casa de Pensii si sa solicite lista cu actele necesare pentru pensie de urmas pentru copil.

3. Pensia se va acorda de la data solicitarii ei (nu se acorda retroactiv).

4. Tatal poate incerca sa gaseaca un loc de munca unde sa poate lucra cu handicapul care il are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii in care nu se mai poate acorda pensia de urmas  Alexandra Alexandra Cazul pentru care vreau sa aflu mai multe informatii cu privire la continuitatea primirii pensiei de urmas este urmatorul: femeie, 41 de ani, cu grad de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap ContSters274581 ContSters274581 va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea problema.Sotul,pensionar limita varsta divorteaza in 2006 de nevasta cu care are un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru bolnavii psihic AdrianBOA AdrianBOA Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a [b]adoptat legal[/b] un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, ... (vezi toată discuția)