Buna ziua am urmatoarea situatie: in per 2010 - 2011 un prieten a lucrat la o firma, in momentul in care si-a dat demisia patronul nu a fost de acord si a inceput sa il injure de famile, acest lucru fiind pentru a 2 oara cand se intampla. Atunci si prietenul meu la injurat la nervi si momentan nu sunt in relatii foarte bune.Prietenul meu acum s-a angajat la o alta societate unde trebuie sa dea referinte pentru o perioada de 5 ani si voiam sa va intreb, avand in vedere modul in care s-a incheiat colaborarea intre ei, daca firma la care lucreaza il suna sa ii confirme perioada in care a lucrat(perioada care este trecuta si pe adeverinta de vechime) fostul angajatorl este obligat sa ii confirme sau poate refuza?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
De ce sa confirme o adeverinta pe care a eliberat-o chiar respectiva firma?
Poate sa incerce sa obtina o recomandare. Timpul are darul de a estompa anumite actiuni. La urma urmei ce are de pierdut? Sa oblige societatea sa ii elibereze o recomendare nu are cum.
Conform art. 34 alin. 5 din Codul Muncii, angajatorul este obligat sa elibereze la cererea unui fost salariat o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata, durata activitatii, salariul si vechimea, astfel ca nu vad ce rost ar avea ca noul angajatorul sa solicite confirmarea informatiilor deja mentionate in adeverinta de vechime.
Daca ofera insa si o recomandare este numai la latitudinea lui...
Recomandarea nu intra sub incidenta niciunui text de lege. Prin urmare, ramane la latitudinea angajatorului daca ii da sau nu o astfel de recomandare.
Potrivit art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Acte angajare
lavin12
Buna ziua.
Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)