Locuiesc intr-un bloc format din 2 scari a cate 16 apartamente fiecare. Cu toate ca nr de aparamente este foarte mic si toate apartamentele au apometre de apa rece (apa calda o produce fiecare in parte), apar pierderi de apa ce pot ajunge chiar la 80 m cubi/luna/scara.
Mi se pare extraordinar de mult tinand cont ca nu sunt defectiuni si nici pierderi insemnate de apa (nu este umezeala in boza sau pe conductele principale de alimentare).
Am inteles ca aceste pierderi de apa se pot datora mai multo factori si anume diferentele dintre contoarele de apartamente si contuarul principal de la intrarea in bloc, furtul de apa de catre unii locatari, data citirii indexului, dar cu toate astea pierderile repetate nu se justifica, plus ca niciodata nu am vazut sa fie afisat un minus de apa/persoana (aici gandindu-ma ca la un momendat cei care au citit contuarul gresit sau mult mai devreme luna viitoare vor remedia problema),
De asemeni am aflat de pe internet ca functionarea inadecvata a contoarelor poate duce la cresterea pierderilor, motiv pentru care m-am adresat asociatiei de proprietari pentru a face evaluarea metrologica a conuarului dar raspunsul primit de mine a fost ........
Reprezentantul de asociatie mi-a zis nu ma poate obliga sa fac verificarea metrologica periodica a apometrului, si ca imi recomanda sa il schimb deoarece ajunge mai ieftin. Oricum aveam de gand sa il schimb asa ca m-am interesat de sigiliu, cum poate fi rupt pentru a putea schimba conuarul si cum poate fi pus un alt sigiliu. Administratorul mi-a spus ca sigiliile nu mai sunt obligatorii de ceva timp. De asemeni administratorul mi-a spus ca sunt multi care au verificarea metrologica expirata de mult timp (nu a fost facuta niciodata de la montare) si de asemeni sunt multi care nu au sigiliu.
Cum e posibil asa ceva?
Oricare dintre cei care nu au sigiliu pot fura apa. De ce sa fiu eu obligat sa platesc pentru ei?
Exista legislatie in acest sens? Pot face ceva pentru a obliga legal asociati si proprietarii sa procedeze corect? Cum se face schimbul contuarului? Cum poate asociatia sa tinacontrolul in astfel de situatii?
Am facut un calcul simplu si am ajuns la concluzia ca platesc pentru altii peste 200 de lei anual. Acum ma gandesc sa ma bransez separat.
Multumesc mult. Ultimul mesaj este foarte util.
Dar mai am o mica nelamurire..... legea este valabila si pentru apa rece sau doar pentru apa calda.
Daca nu este ceva concret nu voi fi bagat in seama la asociatie
Din titlul capitolului va puteti da seama ca este vorba despre apa calda.
Ce va impiedica sa folositi aceste prevederi si pentru apa rece? Doar este vorba despre sigilarea apometrelor, nu despre temperatura apei.
Pentru mine este logic ca este acelasi lucru fie pentru apa calda fie pentru apa rece dar administratorul de asociatie o sa imi arate ca legea este valabila pentru apa calda si ca nu se aplica si pentru apa rece, de aceea caut ceva concret.
Depuneti la asociatie o solicitare scrisa, adresata comitetului executiv, respectiv presedintelui asociatiei sa rezolve aceasta situatie si sa impuna sigilarea tuturor apometrelor, precum si elaborarea unui regulament de repartizare a consumului de apa.
Administratorul trebuie sa se conformeze.
Ok. multumesc pentru informatii.
Oricum o sa incerc sa discut din nou la asociatie si sa incerc sa gasesc o rezolvare diplomatica a problemei mai aes acum dupa ce am discutat cu mai multi vecini care de asemeni nu sunt de acord cu ce se intampla si care de asemeni nu stiau de aceasta problema.
Apometre bloc
Waters
In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)