avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar pentru imobil achizitionat prin credit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar pentru imobil achizitionat prin credit bancar

Impreuna cu prietena am dori sa achizitionam un imobil prin credit ipotecar (simplu, nu prima casa). Momentan ea nu se califica pentru un credit ipotecar (si-a schimbat locul de munca de curand), dar vom participa amandoi la avans si la achitarea creditului. Eu singur ma incadrez pentru a lua creditul, dar am vrea ca pe actul de vanzare cumparare sa figuram amandoi. Este posibil acest lucru? sau exista alte variante?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:05, 7 Decembrie 2014
Daca doar dumneavoastra indepliniti conditile de acordare a imprumutului, banca va avea pretentia ca doar dvs sa figurati pe contractul de vanzare cumparare.
Puteti cumpara pe cote parti si prietena sa fie la fel ca si dvs, debitor. Banca n-ar trbui sa fie deranjata pt ca acea casa oricum o poate vinde, avand ipoteca, iar pt diferenta ar putea urmari pe ambii imprumutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)
Credit coproprietate depp14 depp14 Salutare! Am urmatoarea situatie: eu si prietena ne dorim sa achizitionam o casa impreuna. Ea dispune de 50% avans, eu sunt dispus sa fac un credit pentru ... (vezi toată discuția)
2 proprietari apartament achizitionat prin 1 credit ady_2004 ady_2004 Buna ziua Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)