avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de plata impozitului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de plata impozitului

Sotia mea, persoana cu handicap grad 2 accentuat permanent a facut parte dintr-o comisie electorala din bucuresti si, cu toate ca a depus copie dupa certificatul respectiv, i s-a impozitat indemnizatia primita pentru activitatea depusa in cadrul comisiei in cele 2 zile de alegeri. Am dat telefon si ma plimba de la o persoana la alta. As vrea totusi sa stiu daca scutirea de la plata impozitului respectiv este corecta si legala. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 28 Noiembrie 2014
L nr 448/2006 republicata
Sectiunea 7 - Facilitati

Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;

Multumesc mult, citisem si eu articolulu, dar banii primiti se considera indemnizatie salariala sau pot fi considerati venit din activitati independente, caci in varianta a doua codul fiscal spune ca veniturile din activitati independente sunt impozitate indiferent de statutul persoanei care realizeaza venitul...Cam asta ar fi dilema...
Nu sunt venituri de natura salariala, veniturile obtinute de membri sectilor de votare si, prin uramre, aceste venituri sunt impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut 10% din indemnizația primită ca membru în secția de votare ion marin ion marin Buna ziua. Deși am depus un certificat de handicap accentuat, mi s-a retinut 10% din indemnizația primită ca membru în secția de votare. Este legal,atâta ... (vezi toată discuția)
Impozitarea indemnizației primită ca membru al secției de votare? baltag1 baltag1 Indemnizația primită ca membru al secției de votare,mi-a fost impozitarea cu 10%, deși am depus certificat de încadrare în grad accentuat de handicap. (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salar marina31 marina31 Buna ziua, Sunt persoana cu handicap gr II cod boala g80, g83 Certificatul este permanent si nerevizuibil Am prezentat certificatul angajatorului, pentru ... (vezi toată discuția)