avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viata la bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viata la bloc

Buna ziua
Un locatar de la mine din bloc a taiat retelele de utilitati (apa rece, calda si canalizare la baie si bucatarie). El nu locuieste in apartament. Cum il putem forta sa ne refacem legaturile la utilitati
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 15:48, 28 Noiembrie 2014
Cu hotărâre judecătorească indiferent de material dreptului fie ea civilă ori penală.
Am citit si eu in 230/2007 ca se poate sa aibe acces in apartament chiar si fara preaviz daca sunt situatii urgente. Concret acest acces se face doar cu hotarare judecatoreasca? In acest caz o sa dureze pana se obtine hotararea, pana se intra (presupun ca trebuie sa asiste cineva, Politia, Jandarmeria .... etc) oamenii vor fi privati de apa calda, canalizare etc. Se pot indrepta impotriva proprietarului si sa i se solicite daune? Daca da cum se stabilesc aceste daune?

ART. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul în apartamentul sau
în spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar sa se inspecteze, sa se
repare ori sa se înlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces
numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, când
accesul se poate face fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un locatar ce nu-si declara consumurile.... monica g.f. monica g.f. In situatia in care un proprietar al unui apartament dintr un bloc,nu vrea sa declare consumul de apa , nelasand pe nimeni sa intre in apartament ,iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament de bloc pentru inlocuire teava comuna dragugh dragugh Buna ziua, Asociatia de proprietari a decis sa inlocuiasca intreaga instalatie sanitara a blocului, veche de 39 de ani. Dat fiind ca unii proprietari refuza ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)