1.Am facut plangere ca BAP- ul dupa care s-a facut reconstituirea terenurilor, este vizibil modificat (sters cu guma ), cu foi lipsa.Eu am acte din anul 1945(act partaj), dar persoana care a luat terenul a dovedit cu BAP, neavand acte. Si in BAP se observa ca s-au sters de la mine 6 ha si s-au trecut la el.Faptul e neconcludent deoarece de aia era scris cu creionul, zice organul de cercetare. E corect?
2. Mama lui x si y, care a decedat ulterior, a vandut cetateanului z 5800 mp. Unul din copii, care nu a primit bani, cere bani de la cumparator. Cumparatorul ii da in judecata, vanzatorii prezinta titlu definitiv pentru 3000 mp, iar pentru restul de 2800 mp prezinta adeverinta provizorie. Si asa castiga 5800 mp cumparatorul.
Problema este ca 4300 mp sunt ai mei, teren pe care-l revendic din anul 1991, pentru 2300 mp avand chiar titlu.
Organul de cercetare imi raspunde ca e decizia judecatorului si el nu e competent sa o solutioneze.
Cui sa ma adresez?
3.Aceasi mama cetatenilor x si y vinde in anul 1992, un teren pentru care nu are titlu. Titlu ei este emis in anul 1997, cupride o suprafata cu vecinii, dar care nu corespunde cu tarlaua si vecinii.
Cumparatorul ocupa terenul, dar acesta este al meu.Am cerut organului de cercetare sa verifice autenticitatea actului, dar acesta refuza. Cui sa ma mai adresez?
3. O membra a comisie locale si-a improprietarit familia sotului cu 2.76 ha.Am hartie de la primarie ca avea dreptul la 7000 mp, dar ocupa 2.76 ha. Am scos datele acestea de la ANCPI, desi se spune ca nu poseda titlu definitiv. Socrul doamnei este figurat pe schitele cadastrale cu aceasta cantitate.O parte din acest teren il revendic din anul 1991, dupa toate legile aparute.Verbal primarul recunoaste, dar scris nu rezolva nimic.
4. Am gasit terenuri libere(fara titluri definitive), dar pe care figurau diversi cetateni decedati. Mie mi se spune ca numai exista teren liber.
5. Mi s-a falsificat si titlu definitiv. Am luat un teren si pe titlu mi s-a diminuat suprafata lui si mi s-au dat alte amplasamente pe care nici azi nu stiu unde sunt.
Pentru toate astea m-am adresat parchetului. Cazul e cercetat de un ofiter tinerel care recunoaste ca n-are ce face. Ca asa e legea. El nu are competenta sa verifice actele.
Eu sunt inginer, asa ca cer un sfat de la dumneavoastra, juristii.Cine cerceteaza faptele mafiei terenurilor, judecatori, procurori, notari, primari, membrii comisiilor locale, etc?
Am descoperit ca s-au primit zeci de hectare in anul 2001 la desfiintarea IAS in numele nostru si nimeni nu face nimic.
Ma ajutati?