avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opoziþie copiere dosar de cãtre intervenient
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opoziþie copiere dosar de cãtre intervenient

De trei ani ani ma judec cu CLFF si cu CJFF. Anm de primit peste 50 ha teren. Pentru terenul intravilan am descoperit, in timpul procesului, ca fusese distribuit clientelar, la membrii familiei acelei persoane care face parte din CLFF şi care a impărţit terenurile in satul respectiv. Unui cetatean i s-a intocmit titlu de proprietate pentru 1700 mp din terenul meu, şi acesta a vândut 5800 mp teren, cu "chitanta de mână". Cumparatorul de "buna credinta" s-a prezentat la judecatorie şi a obtinut hotarare definitiva şi irevocabila pentru cei 5800 mp. Eu am fost la ANCPI şi am facut inscrierea litigiului la cartea funciară. Văzând că nu pot face inscrierea, cetăţeanul respectiv, la ultimul termen al dosarului meu, a depus o cerere de intervenţie. Nu s-a judecat cererea.
Rugămintea mea este să-mi spuneţi cum să împiedic ca persoana în cauză să copieze acte din dosar. Eu posed acte de proprietate, adeverinţe, acte de filiaţie, HCM nominalizat cu numele bunicii, certificate de moştenitor,etc., pe care nu doresc să le copie acei traficanţi de terenuri.
Cel mai recent răspuns: emiliana , utilizator 19:59, 18 Decembrie 2011
Nu prea vad cum ca el acum a devenit parte in dosar,deci are dreptul ca si dv sa studieze sa xeroxeze etc.
Nu aveti nici un mijloc legal de a va opune.
Dar, aveti la dispozitie cateva masuri practice, ca de exemplu:
-toate filele din dosar sunt numerotate, astfel ar trebui sa verificati filele dosarului, periodic.
-in cazul depunerii la dosar a unor acte (in special a celor autentice, originale) va recomand sa scoateti certificat de grefa de la instanta care constata depunerea acestora.
Intrucat cererea de intervenitie nu s-a judecat (nu s-a admis in principiu), acea persoana nu are calitate de parte in dosar. Daca nu este trecuta in citativul dosarului, nu i se va permite sa studieze dosarul si sa faca copii xerox. Dupa ce, cererea de interventie, va fi admisa in principiu, persoana respectiva dobandeste calitatea de parte in dosar si va avea acces la actele existente in dosar.
Multumesc doamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie in interes propriu ContSters238389 ContSters238389 As avea o nevoe de lamuriri si anume am un proces care are ca obiect stabilirea calitatii de mostenitor in urma decesului unchiului meu fara copii. Sa depus o ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs dumifilote dumifilote Am initiat o actiune de rectificare TP in care am chemat in judecata toate institutiile respectiv Institutia Prefectului, UAT, OCPI, CJFF si CLFF. In prima ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)