Am initiat o actiune de rectificare TP in care am chemat in judecata toate institutiile respectiv Institutia Prefectului, UAT, OCPI, CJFF si CLFF.
In prima sedinta, instanta de fond a invocat din oficiu exceptia lipsei calitatii procesuale pentru Institutia Prefectului, UAT, OCPI si CLFF, a ordonat efectuarea unei expertize topografice si a numit un expert.
In aceste conditii, expertiza s-a efectuat cu dificultate, UAT si CLFF neacordand tot spijinul necesar expertului.
Raportul de expertiza scoate in evidenta ca, in TP, o parte din terenuri au fost inscrise in mod eronat ca nr. de tarla, parcela, adresa si categorie de folosinta dar, in opinia mea, contine si erori in sensul ca schitele a 3 parcele nu corespund cu situatia de fapt (geometrie, coordonate, suprafata).
Initial raportul depus de expert la dosar nu continea schitele pentru aceste parcele ci doar PV de receptie OCPI cu rezolotia "lucrare respinsa".
Eu, in schimb, am primit un exemplar in care sunt schitele tuturor parcelelor dar fara PV de avizare.
Dupa ce am facut obiectii la raportul de expertiza, expertul a depus la dosar schite identice cu cele din exemplarul primit de mine, de aceasta data avizate de OCPI, precizand ca isi mentine concluziile raportului.
Instanta de fond a retinut concluziile raportului si prin sentinta data a dispus rectificarea TP si obligat CJFF la plata cheltuelilor de judecata.
CJFF a facut recurs considerand solutia data profund gresita intrucat ca vinovata de inscrierile gresite din TP este CLFF.
Fata de cele mai sus aratate am cateva intrebari.
A gresit instanta de fond si daca da in ce consta eventualele greseli?
In aceasta faza a procesului se mai pot corecta erorile din raportul de expertiza?
Precizez ca o parcela care in realitate are latimea de 33m, in schita are latimea de 54m iar o alta cu latimea de 11m, in schita apare ca avand latimea de 21m.
Cum ar trebui sa formulez intampinarea?
In speranta unor raspunsuri lamuritoare, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
dumifilote , utilizator
07:42, 28 Ianuarie 2013