Buna seara!
Am o situatie in care, eu, persoana fizica, am avut un contract de prestare sevicii cu firma Canal S pe 2 ani de zile, respectiv 28mar 2011-28mar 2013.
Pe data de 6sept 2013, am facut cerere de incetare a contractului, casiera spunandu`mi sa o las acolo, deci nu s`a aprobat nu s`a respins pe loc. Dupa 10 zile am primit o hartie care ma anunta ca trebuie sa platesc firmei lor o suma de 124 Euro reprezentand " contravaloarea datorata de denuntarea unilaterala a contractului inainte de termen ".
Mentionez ca in contract am o clauza care spune asa " La terminarea celor 24 de luni initiale de contract, el va fi prlungit cu cate 12 luni automat, daca nici una din parti nu va solicita incetarea contractului. "
Adica eu nu puteam renunta pe cale amiabila decat o data pe an cand imi expira contractul? mi se pare abuziv de`a dreptul!
Cine cunoaste legislatia si ma poate ajuta il rog sa ma lumineze putin.
Multumesc anticipat !
Nu trebuie sa platiti nicio taxa de reziliere, aceasta nefiind legala! Dar, trebuie sa aveti cererea de incetare al contractului respectiv cu nr. de inregistrare la firma respectiva!
Este un abuz. Verificati dispozitiile din Lista alin. 1, lit. d) la Legea nr. 193/2000 conform carora sunt considerate abuzive clauzele care: d) dau dreptul profesionistului să prelungească automat un contract încheiat pentru o perioadă determinată, prin acordul tacit al consumatorului, dacă perioada-limită la care acesta putea să îşi exprime opţiunea a fost insuficientă.
O perioada de 1 zi este clar insuficienta.
Depuneti o sesizare la OPC.