mihaela vizintin a scris:
Cererea a fost respinsa motivand faptul ca nu exista un inscris semnat si acceptat de debitor pntru penalitati (cred ca este vorba de FACTURA, pentru ca exista contract semnat si acceptat de parti pentru penalitati, iar debitoareaa a mentionat faptul ca nu a primit factura) si astfel nu este indeplinita una din conditiile art. 1 din OG 5/2001. Mai mult, se revine cu o Incheiere de "indreptare a erorii materiale " si hotararea nu mai este cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile, ci devine iIREVOCABILA. Poate reuseste cineva sa explice aceste motivatii. Multumesc.
Nu vreau sa arunc cu pietre dar:
1 Aveati contract comercial in care apare clauza penalitatilor
2. Pe facturile cu pricina (neincasate, care au devenit subiect de litigiu) ar fi fost bine sa apara textul "Neincasarea la termen atrage penalitati, dobanzi, conf contract".
Ori nu ati fost bine reprezentat in instanta, ori ati nimerit la un judecator fixist.
Eu nu am asistat la un proces de acest gen, dar din povestirile altora stiu ca:
- sunt judecatori care accepta penalitatile doar daca sunt indeplinite cumulativ ambele conditii (si contract cu clauza penalitati si specificatia pe factura)
-sunt judecatori care accepta penalitatile chiar daca numai una dintre conditii este indeplinita.
Sa nu uitam ca EI, cei care formeaza ONORATA INSTANTA sunt deasupra noastra si nu putem comenta cu voce HOTARARILE LOR, cu atat mai mult cand acestea sunt IREVOCABILE.