avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intarziere respinse de instanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intarziere respinse de instanta

Am cerut in instanta plata penalitatilor de intarziere pe OG 5/2001la un debit restant neachitat inca, ce face obiectul unei executari silite. Cererea a fost respinsa prin hotarare irevocabila pe motiv ca nu exista factura pentru penalitati semnata si acceptata la plata de catre debitor.Chiar daca as fi emis factura, debitorul nu ar fi semnat pentru ea si atunci ce as fi facut cu ea?Ce mai pot face in acest caz ? Va multumesc anticipat pentru sugestii.
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 15:36, 2 Iunie 2009
Nu cred ac am iesit din termen .Hotarareea a fost trimisa pe 29 aprilie, iar eu am primit-o ieri.Initial fusese o Incheiere cu drept de cerere in anulare in 10 zile, iar apoi s-a revenit cu "Indreptarea erorii materiale" si a devenit IREVOCABILA. Va multumesc pentru sfaturi.
RECTIFIC : 29 MAI
Art. 7. - Ordonanţa prin care judecătorul a respins cererea creditorului este irevocabilă. În acest caz, precum şi în cazul în care prin ordonanţă cererea sa a fost admisă în parte, creditorul poate introduce cerere de chemare în judecată potrivit dreptului comun.OG 5/2001
Da, fiind vorba de OG nr 5 / 2001 mergeti pe dreptul comun.
Nu aveti ce recurs sa faceti.
Daca merg pe dreptul comun va trebui sa emit factura pentru penalitati pana la o data anume ( de ex. deschiderea actiunii) avand in vedere ca debitul principal nu a fost achitat, sau nu ? Pana cand emit facturi de penalitati? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Sentinta comerciala pe cerere o.g.nr.5/2001 ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Cerere pentru emiterea somatiei de plata pentru debit si dobanda legala .Cererea introdusa este admisa in parte debit -da,dobanda - nu.Pe spatele facturilor ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)