avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe proprietatea mea , de catre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe proprietatea mea , de catre vecini

Buna seara!
Am si eu o nelamurire in legatura cu un gard construit cu soclu de beton, impreuna cu vecinul, la care am contribuit financiar amandoi si pe care dansul a construit un adapost pentru animale, fara aprobarea mea si implicit fara aprobarea vreunui organ competent din cadrul primariei.Am sesizat Primaria , ca nu sunt de acord cu acea constructie din moment ce am contribuit si eu la ridicarea acelui gard, ca el sa isi construiasca orice pe el.Inginerul de urbanism din cadrul primariei s-a deplasat la fata locului, instiintandu-i ca nu au acest drept, dar ei invoca legea 50, sustinand ca ei au drept sa construiasca pe acel gard.Mentionez ca , gardul construit se afla in proportie de 90% , poate chiar si 100% pe proprietatea mea.
Va rog sa imi oferiti un sfat, si un raspuns la cum as putea rezolva aceasta problema.
In speranta unui raspuns , va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 10:47, 2 Iunie 2009
este adevarat ca ati construit un gard comun dar vecinul pe proprietatea lui construieste ce vrea
Gardul ce desparte doua proprietati limitrofe trebuia construit la limita celor doua proprietati, nici pe un teren nici pe altul sau si pe unul si pe altul in aceeasi proportie. Daca ati fost de acord si ati si contribuit la edificarea gardului pe acea linie de hotar cu care ambii proprietari vecini ati fost de acord, acum nu mai puteti invoca faptul ca vecinul dv. a edificat ceva pe acel gard aflat in partea sa de proprietate, deoarece nu au existat neintelegeri cu privire la linia de hotar pe care a fost ridicat gardul, partile contribuind in mod egal la ridicarea sa. ;)
Eu nu inteleg cum adica a construit "pe" gard. Poate langa sau lipit de, dar nu "pe". Astfel, inteleg ca vecinul a construit pe partea delimitata de gard ca fiind a sa, lipit de acest gard. Daca e asa, atunci nu vad cum ati putea ridica vreo obiectie.
Daca este vorba de un adapost pentru animale, acesta trebuia amplasat la cel putin 10 m distanta de locuinta dvs, conform art.610 din Codul civil si Ordinului Min.Sanatatii nr.536/1997. Daca acesta conditie nu este respectata puteti sa-l actionati in judecata pentru desfiintarea constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu vecinul claudia_tura claudia_tura am o problema cu vecinul meu, care doreste neaparat sa-si construiasca un garaj lipit de peretele casei mele. va rog sa-mi spuneti, legal, care este distanta ... (vezi toată discuția)
Amplasare casa Della Della am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)