avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Temei legal pentru plata garzilor efectuate de un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Temei legal pentru plata garzilor efectuate de un medic, dupa abrogarea L57/1974

Buna ziua tuturor,
Va rog sa-mi indicati care este temeiul legal pentru plata garzilor efectuate de un medic dupa data de 1 aprilie 1991, cand a survenit abrogarea Legii 57 / 1974.
Mentionez ca e vorba de garzi efectuate la serviciul de urgente al unui spital, pana la data de 31 dec 1996. Din pacate, adeverinta eliberata de spital indica drept temei legal numai L57 / 1974, consecinta fiind ca la calculul pensiei nu s-au luat in considerare CAS pentru sumele incasate intre 1 aprilie 1991 si 31 dec 1996.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ghcar , utilizator 10:14, 17 Ianuarie 2015
Ordinul nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar care a abrogat Regulamentul nr. 67 din 9 martie 1982 privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile sanitare, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
Multumesc pentru raspuns; am totusi o indoiala: acest ordin este din 2004, iar situatia prezentata se refera la 1991 -1996. Trebuie sa mai existe un temei legal pentru aceasta perioada - am sa caut in actele abrogate de ordin, poate ma luminez.
O zi buna !
PS vad ca Ordinul nr. 870/2004 nu abroga alte acte normative decat Regulamentul nr. 67 din 9 martie 1982, iar acest regulament nu-l mai gasesc in Legis. Mai stie cineva alte detalii ?
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
ghcar, utilizator
ghcar a scris:

Multumesc pentru raspuns; am totusi o indoiala: acest ordin este din 2004, iar situatia prezentata se refera la 1991 -1996. Trebuie sa mai existe un temei legal pentru aceasta perioada - am sa caut in actele abrogate de ordin, poate ma luminez.
O zi buna !
PS vad ca Ordinul nr. 870/2004 nu abroga alte acte normative decat Regulamentul nr. 67 din 9 martie 1982, iar acest regulament nu-l mai gasesc in Legis. Mai stie cineva alte detalii ?

Pentru cei care urmaresc discutia, temeiurile legale din intrebarea initiala sunt Legea 14 / 1991 ( legea salarizarii) si Contractul Colectiv de munca aplicabil in sistemul de sanatate ( cel putin asa este mentionat acum in adeverintele refacute de Spitalul Judetean. Sper sa fie acceptate si de Casa de Pensii - voi reveni cu un mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore ... dana manea dana manea Potrivit Ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore de repaus dupa garda. Sunt medici care renunța la cele 24 ore de repaus, continuand activitatea ... (vezi toată discuția)
Publicitatea garzilor din spitale george1234567 george1234567 Buna ziua, Aveti cumva cunostinta daca spitalele sunt obligate de vreo lege, regulament, ordin etc sa publice lista cu numele medicilor de garda si zilele ... (vezi toată discuția)
Plata garda medic andrale andrale am si eu o situatie,pe care va rog sa ma ajutati sa o lamuresc/ Un medic,care are contractul de munca de baza de 7 ore face garzi la un spital orasenesc. Acest ... (vezi toată discuția)