avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata garda medic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata garda medic

am si eu o situatie,pe care va rog sa ma ajutati sa o lamuresc/ Un medic,care are contractul de munca de baza de 7 ore face garzi la un spital orasenesc. Acest medic mai face garzi si la un spital judetean. Este nemultumit si spune ca el ia mai multi bani de la garzile de la spitalul judetean chiar daca face mai putine garzi acolo. Care este explicatia?In ce lege trebuie sa ma uit ca aceea cu garzile nu prea este clar sau poate nu citesc eu legea care trebuie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrale , utilizator 10:14, 4 Iulie 2010
Ordin (Min. Sanatatii) nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizara si efectuarea garzilor in unitatile publice din sistemul sanitar.
Da,multumesc.pe asta am citit o si eu dar totusi nu ma dumiresc in privinta acestor diferente.Sa inteleg ca acolo unde ai baza,ai garzi obligatorii.20 ore pe care lescazi si acestea sunt platite cu un procent iar cele pe care le are la spitalul judetean nu se scad cele 20 de ore si sunt platite mai mult.nu ca numar de ore.ci ca si bani.deoarece spitalul are alta incadrare?
V-am dat numarul ordinului pentru ca il aveam mentionat ca temei de drept intr-o cerere dintr-un dosar mai vechi, dar aflat prin preajma.

Sa-l (re)citesc cu atentie... mi-e cam lene. Am aterizat dintr-o mica vacanta.

Dar vedeti art 50 - Pentru medicii din afara unităţii, care efectuează gărzi, salariul de bază individual pe baza căruia se determină tariful orar se stabileşte potrivit fişei de evaluare prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul regulament.

Ori, in fisa aceea aveti si un criteriu de evaluare...subiectiv (aprecierea profesionala de catre seful de sectie ...) cu o pondere de 30%.

De aici ar putea sa apara ceva diferente.

Multumesc! astept sa va reveniti din binemeritata vacanta siii......sa ma ajutati in continuare. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata garzilor efectuate de un medic, dupa abrogarea l57/1974 ghcar ghcar Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi indicati care este temeiul legal pentru plata garzilor efectuate de un medic dupa data de 1 aprilie 1991, cand a survenit ... (vezi toată discuția)
Potrivit ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore ... dana manea dana manea Potrivit Ordinului nr. 870/2004, medicii beneficiaza de 24 ore de repaus dupa garda. Sunt medici care renunța la cele 24 ore de repaus, continuand activitatea ... (vezi toată discuția)