avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - domeniu de activitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - domeniu de activitate

Buna ziua.

Eu am in plan sa imi fac un pfa in domeniul traducerilor,avand deja autorizatia. Intrebarea mea este daca acest pfa ma afecteaza in momentul in care as dori sa-mi caut un serviciu in alt domeniu (in cazul asta , traducerile sa fie pentru venit suplimentar). Influenteaza cu ceva pe angajator ca am aceasta autorizatie in alt domeniu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Viviana Serni , Avocat 20:04, 29 Noiembrie 2014
Puteti sa aveti in paralel un contract de munca la un angajator si sa va desfasurati si activitatea ca pfa.
Singura problema de care sa tineti seama e ca daca incepeti ca pfa, pe langa altele platiti si contributie la pensie prin depunerea declaratiei 600 si, in momentul cand va interveni si contractul de munca, nu va mai trebui sa platiti contributia la pensie pentru pfa si sa depuneti declaratia 601 pentru a va scoate din evidenta cei de la finante.
Legea vă permite să aveți PFA și să fiți angajat în altă parte în același timp, dar ca persoană fizică, nu PFA.

PFA-ul nu poate fi angajatul unei terțe persoane cu care COLABOREAZĂ în scopul exercitării activității pentru care a fost autorizat.

Puteți însă să lucrați ca altceva în calitate de angajată, cu contract individual de muncă.

De reținut că DVS - PFA puteți angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, dar nu puteți fi angajatul propriului dvs. PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat cu contract de munca ciobanc ciobanc persoana care este inregistrata ca pfa (in domeniul serviciilor) si are putini clienti ,se poate angaja cu contract de munca la un srl ?? (vezi toată discuția)
Pfa avas avas Buna ziua, Pot avea contract de prestari servicii cu un SRL , ca PFA , si sa fiu si angajat la acel SRL?Multumesc (vezi toată discuția)
Ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am angajati? koho83 koho83 buna ziua de curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si am o nedumerire.trebuie sa ai neaparat un angajat sau se poate si fara?multumesc anticipat (vezi toată discuția)