avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pfa si angajat cu contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pfa si angajat cu contract de munca

persoana care este inregistrata ca pfa (in domeniul serviciilor) si are putini clienti ,se poate angaja cu contract de munca la un srl ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 22 Februarie 2015
Fara probleme. Sunt in situatia aceasta. Am fost de-a lungul timpului numai PFA (tot servicii), dar cand am avut o oportunitate de angajare, am facut-o. Mi-am desfasurat activitatea pe durata determinata, sau contract part-time.
Daca pe pfa a trebuit sa depuneti declaratia 600 pentru inregistrarea si plata contributiei la pensie, in ziua in care intra in vigoare contractul de munca semnat in alta parte, trebuie sa depuneti declaratia 601 pe pfa pentru a va scoate din evidenta ca platitor la pensie pentru pfa.
art.17 din OUG 44/2008
(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atât în acelasi domeniu, cât si întrun alt domeniu de activitate economica decât cel pentru care PFA este autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - domeniu de activitate alina_1987 alina_1987 Buna ziua. Eu am in plan sa imi fac un pfa in domeniul traducerilor,avand deja autorizatia. Intrebarea mea este daca acest pfa ma afecteaza in momentul in ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat j4l j4l buna seara pot fi angajat si sa devin pfa, ramanand si angajat? exista niste conditii suplimentare, restrictii, etc? angajatorul meu trebuie sa afle ca ... (vezi toată discuția)
Ocupare post contabil catalindumitrele catalindumitrele Buna ziua, am un PFA care are un contract de arendare a unei suprafete de teren de la primarie. In urma unei discutii cu primarul am aflat ca urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)