avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu- credit bancar pe care eu il ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu- credit bancar pe care eu il consideram prescris

Buna seara, am nevoie de ajutor , nu stiu cum sa procedez.
Am facut un credit bancar in anul 2008 , pe care nu am putut sa il mai platesc din anul 2009, si zilele trecute am fost anuntat de la locul de munca ca au primit documente de la un executor judecatoresc din care rezulta ca trebuie sa-mi puna poprire pe salariu pentru 1/3 ( salariul meu fiind foarte mic oricum).

Pot face contestatie , am vreo sansa sa castig, avand in vedere urmatoarele:
Contractul a fost incheiat in anul 2008, ultima plata facuta undeva in anul 2009. din documentele primite la locul de munca , rezulta ca, contractul de credit a fost cesionat de catre o societate de recuperari la data de 20 septembrie 2011 si inscrisa in AEGRM in anul 2012.
Incuviintarea executarii a fost facuta la data de 25 octombrie 2014 . Uitandu-ma pe portalul instantelor, am descoperit ca au cerut incuviintarea executarii in anul 2013 pentru prima data, la momentul respectiv fiindu-le respinsa ca neintemeiata ( apare la judecatoria altui sector decat cel in care eu locuiesc, ma gandesc ca poate asta ar fi fost problema), si nu apare ca ar fi execitat vreo cale de atac- apare- nu exista informatii- pe portalul instantelor ( pentru calea de attac).

Tot ceea ce am primit in acesti ani, au fost scrisorele, sms etc, nimic care ar fi putut intrerupe cursul prescriptiei.Insa nu stiu ce inseamna AEGRM, si faptul ca aceasta creanta a fost inscrisa acolo.
Termenul pentru prescriptie incepe de la data in care eu nu am platit? De la data in care banca a vandut creanta?
Am vreo sansa sa castig daca contest aceasta poprire? Pot dovedi ca s-a prescris?
Va multumesc anticipat , va doresc un weekend minunat!
Cel mai recent răspuns: mihai1999 , utilizator 21:37, 29 Noiembrie 2014
Pentru fiecare rata neplătită din respectivul credit, detaliate in graficul de rambursare, începe sa curgă un termen de prescriptie de 3 ani.
Creditul a fost declarat scadent anticipat in anul 2010 , si cum am memtionat mai devreme contractul de credit fiind cesionat catre aceasta societate de asigurari in septembrie 2011. Scrisorelele primite de la ei in ultimii ani, mentionau intreaga suma( cu mult mai mare decat creditul initial), niciodata fiind vorba de vreo rata ( din momentul in care a fost creditul declarat cu plata anticipata.
Faptul ca in anul 2013 au incercat sa obtina o incuviintare a executarii silite ce le-a fost respinsa ( ramasa definitiva ptr ca nu au facut recurs), poate intrerupe cursul prescriptiei?
Nu, dreptul lor e prescris si ramane asa. Va trebui insa sa faceti contestatie si ar fi bine sa aveti avocat.

Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatii plata - amenintare executare silita ash ash Buna seara, Am si eu 2 spete: 1. Un credit cu buletinul facut in octombrie 2007 pe 24 luni. Dupa un an, nu se mai face nicio plata /restituire. Pana in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare Annnna190209 Annnna190209 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema.mai exact din 2011 nu am mai putut achita ratele la un contract de credit, pana azi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)