avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor ptr obtinerea autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor ptr obtinerea autorizatiei de constructie

Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:in luna iunie a.c. am inceput demersurile ptr obtinerea autorizatiei de c-tie ptr reabilitarea unui imobil in Resita Suntem in luna nov si inca nu am autorizatia In fine dupa ce am trecut rand pe rand de
tot felul de avize si aprobari unele mai absurde decat altele m-am impiedicat la ultima care frizeaza ridicolul; pe scurt se stie ca ptr obtinerea autorizatiei de c-tie ai nevoie de acordul vecinilor. In cazul meu doi dintre vecini sunt oameni in varsta unulfiind o doamna de 78 de ani care are probleme psihice de comunicare. A fost de acord sa-mi semneze acordul de c-tie dupa ce s-a consultat impreuna cu cealalta vecina iar eu am contrasemnat acordul vecinilor.La primaria din Resita nu mi se recunosc aceste semnaturi numai dupa autentificarea la notar. Cele 2 vecine in varsta auzind la televizor cate lucruri s-au intamplat cu proprietatile batranilor nici nu vor sa auda de mers la notariat si eu le inteleg f bine la varsta care o au aricata incredere ar avea in persoan mea vor sta cu o indoiala in suflet daca vor semna in fata notarului. Intrebari:
1. Ce pot face daca nu obtin autorizatia fara autentificarea la notariat a semnaturilor
2. De ce semnaturile olografe ale vecinelor precum si semnatura mea nu sunt valabile? Pana la urma presupunand ca nu as respecta proiectul se poate face o reclamatie la inspectia in c-tii indiferent daca semnaturile au fost s-au nu autentificate la notar. Senzatia mea este ca se incearca plata unei taxe in plus absolut fara nici o justificare nemaivorbind de disconfortul creat celor in cauza
3. La usile caror sefi ar trebui sa mai bat in ordine ierarhica ptr a-mi rezolva probl.
Am fost la inspectorul de zona =refuz categoric
Am fost la jurista care face parte din comisia care avizeaza autoriztiile=refuz categoric
Am fost la seful biroului juridic unde am obtinut promisiuni care nu s-au materializat pana acum
Marti in 2 dec m-a sfatuit cineva sa ma duc la arhitectul sef al orasului. Dar pe urma daca raspunsul este negativ ce mai pot face?
4.Pana la urma cat de costitutionala este aceasta masura ? Pot sau nu sa dispun de proprietatea mea sau vecinii dispun in cota parte de proprietatea mea?
In sfarsit ca lucrurile sa fie mai clare si mai ridicole repet ca este vorba de reabilitarea unei locuinte prin care schimb acoperisul si fatada nici vorba de sapaturi sau fundatii la limita de proprietate cu vecinii Pana in prezent am cheltuit peste 4000 lei cu autorizatia si am ajuns la concluzia ca incercand sa fiu cinstit am fost de fapt un mare FRAIER.Puteam f bine sa nu umblu dupa autorizatie sa fac precum etnicii nostri care construiesc in Resita ca si in toata tara palate fara nici un fel de autorizatie fara a plati nici un fel de taxe sfidandu-i pe bugetari si toate serviciile speciale ale Primariei. Asa trebuia sa procedez si eu In cel mai rau caz primeam o amenda care nu depasea costurile cu autorizatia aveam lucrarea terminata si nervii scutiti .Va multumesc si astept solutii de la cei care au incercat ca si mine sa fie atat de naivi incat sa creada ca lucrurile mai au o logica in aceasta tara.
Cel mai recent răspuns: ContSters325113 , utilizator 16:49, 1 Decembrie 2014
In cazul dvs nici nu trebuie acordul vecinilor.Acordul acestora se cere atunci cand se doreste nerespectarea regulamentelor si a codului civil.Faceti acoperisul mai inalt si va tine umbra vecinilor sau care e rostul acestor "acorduri" ca nu inteleg. Pt o reabilitare eu nu as fi umblat dupa autorizatii si tot felul de aprobari. v-ati batut singur cuie in talpi.
Autorizatie de constructie =un dosar care trebuie sa cuprinda un nr N de piese avize declaratii etc Ptr bugetarul roman care refuza sa inteleaga ca este platit din banii nostri ai contibuabililor de la inaltimea biroului sau si de la caldurica biroului este mai simplu sa constate ca dosarul nu are cele N piese decat sa incerce sa ajute cetateanul sa-i faciliteze niste lucruri sa-l scuteasca de niste taxe.Procedeaza exact pe dos ; il plimba dintr-un birou intr-altul il cocoseaza cu tot felul de taxe si-i creaza acea stare de lehamite si de regret ca a dorit sa faca ceva cu buna intentie sau il conving ca LEGEA ESTE CA O BARIERA (banc din vremea raposatului) LEII SAR PESTE BARIERA ; CATEII SE FURISEAZA PE DEDESUBT IAR PROSTII ISI DAU CU CAPUL
Este adevarat ca mi-am batut singur cuie in talpi si am procedat ca un fraier, dar iata de ce :
cand incepi reabilitarea unui imobil incepi invers ca la constructie adica incepi cu acoperisul Analizand starea acoperisului am ajuns la concluzia ca ptr a avea cativa ani buni liniste din punct de vedere al acoperisului ar trebui sa-i inlocuiesc scheletul (lemnaria )care in unele locuri era destul de afectat de trecerea anilor.Atunci am hotarat ca daca tot este necesar sa inlocuiesc lemnaria sa schimb invelitoarea si sa trec de la tigla la tabla ptr considerentele pe care le cunoastem cu totii ; mai usoara mai etansa din punct de vedere al prafului etc etc A fost momentul in care m-am informat la primarie daca schimband invelitoarea am nevoie de autorizatie sau nu? Raspunsul a fost categoric ; DA este nevoie de autorizatie! Din acest moment am regandit putin intreaga reabilitare rationand in felul urmator: daca tot trebuie sa ma complic cu obtinerea autorizatiei hai sa umblu putin la fatada ptr a-i da un plus de personalitate imobilulu scop in care am gandit un fel de logie (balcon retras ) la nivelul podului cu o balustrada de inox pe care sa montez niste ghivece cu flori cazatoare lucru care ar da un plus de personalitae prestanta si valoare imobilului. Iata sadar de ce m-am complicat cu aceasta nemernica autorizatie de c-tie ptr care atentie ptr un imobil construit de aprox 80 90 ani a trebuit sa obtin avize de la Enel ca nu sunt cabluri de tensiune pe sub imobil, de la Eon ca nu sunt conducte de gaz pe dedesubt, de la telefoane ca nu sunt cabluri de telefoane sub fundatia facuta cand nici nu se inventasera telefoanele si asa mai departe avize care toate au costat timp si bani ( ca sa dau o nota de ridicol in plus ptr acoperis mi-au cerut un calcul de rezistenta care m-a costat 300 euro cu toate ca dupa calculele mele inlocuind tigla cu tabla usuram cladirea cu aprox 2400 kg ) In fine daca tot mi-a dat statul 3 zile libere de 1 dec documentandu-ma am gasit o exceptie la legea 50 /1991 in care cred ca m-as incadra perfect poate reusesc sa o conving pe arhitecta sefa ! Mai astept sugestii!!!!
Eu am reabilitat casa turnând placa beton am schimb tot acoperisul am mai făcut o cameră în plus si sunt bine mersi fara vreo autorizație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire invelitoare cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Sunt proprietarul unui imobil situat in zona de protectie arhitecturala Ploiesti. Deoarece avem probleme cu acoperisul vrem sa inlocuim ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare acoperis raz raz Buna ziua, De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac o reparatie de urgenta la acoperis chiar daca nu exista consens? adiadriatica adiadriatica suntem 3 familii intr-un imobil in zona protejata (istoric), sector 1. Invelitoarea casei trebuie inlocuita, cad bucati zilnic, este o situatie de urgenta, dar ... (vezi toată discuția)