avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inlocuire invelitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inlocuire invelitoare

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui imobil situat in zona de protectie arhitecturala Ploiesti. Deoarece avem probleme cu acoperisul vrem sa inlocuim invelitoarea.Cei de la urbanism ne-au spus ca nu avem nevoie de autorizatie de constructie, deoarece pastram forma initiala. avem nevoie doar de AVIZUL celor de la Directia de Cultura a orasului.
Am solicitat avizul celor de la cultura si ne obliga daca vrem sa inlocuim acoperisul sa folosim TABLA ZINCATA deoarece cu tabla zincata a fost invelita casa.
Va rog sa imi spuneti cum pot proceda pentru a invli casa cu Tigla metalica cum au toti vecini vara a fi pasibili de amenda.
Mentionez ca nu beneficiez de nici o scutire din partea Statului la taxe si impozite.
Cel mai recent răspuns: clyde2010 , utilizator 22:56, 16 Iulie 2018
Fiind zona protejata prin Ministerul culturii, avizul este obligatoriu a fi respectat intocmai - deci tabla zincata. In afara de amenda contraventionala pe care riscati sa o primiti puteti primi si dispozitie de demolare daca nu respectati avizul si apoi refacere conform avizului.
conform legii 50,atata timp cat nu se schimba forma invelitorii si materialul acesteia,nu este nevoie de autorizatie. Prin materiale se intelege tabla,tigla ceramica,olane ,tigla ceramica solzi, sita,stuf,etc.Legea nu imparte tabla in tabla plana,zincata sau neagra,ondulata sau cutata,ci precizeaza clar MATERIAL. Prin urmare pot sa pun ce fel de invelitoare vreau,dar sa fie tabla. Pretentia celor de la monumente,in aceasta situatie,este un abuz si nu o puteti rezolva decat in instanta,cu obligatia de a face,in sensul ca instanta sa oblige comisia de monumente sa elibereze avizul. Grabiti-va,ca s-ar putea ca abuzul in serviciu sa se elimine din CPenal,precum si neglijenta in serviciu. Traiasca PS_-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intrun bloc, care are 12 apartamente, 3 pe ... kssz kssz Buna ziua. Locuiesc intrun bloc, la care acoperisul este de tip casa, adica grinzi, si tigle ceramice, care este intro stare FF proatsa... Sa presupunem ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare invelitoare acoperis Caravan alina Caravan alina Schimbare din tigla solzi de peste in tabla nu se poate face si fara autorizatie este mai usoara ca tigla.va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)