avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantii Hornbach
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantii Hornbach

Am cumparat un produs de la Hornbach. Pe produs scria ca are 2 ani garantie. Cei de la serviciul clienti au sustinut ca, din cauza ca am cumparat produsul pe firma, nu am garantie decat 1 an. Cand am cerut explicatii, mi-au spus ca asa este legea, dar nu au stiut sa imi zica despre care lege este vorba. Am cerut sa imi dea in scris ca nu imi dau garantie decat 1 an, desi pe produs scrie 2 ani, doar pentru ca achizitia s-a efectuat pe firma. Au refuzat.
Exista o astfel de lege? Daca nu, ce pot sa fac, in afara de a renunta la a cumpara produsul?
Cel mai recent răspuns: rbtm , utilizator 21:03, 23 Martie 2017
In legislatia protectiei consumatorilor consumator inseamna
orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;

[ link extern ]
Intre firme contractele sunt legea partilor, nu ii obliga nicio lege sa va ofere garantie. Incercati sa negociati.
Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie.
Le-am spus foarte clar ca daca pe acel produs scrie 2 ani si nici macar nu scrie ca este pentru hobby, ei trebuie sa imi dea doi ani, pentru ca atat ofera producatorul si ei nu sunt decat un intermediar. Dupa ce l-au chemat pe seful sefului, au cedat si mi-au dat garantia scrisa pe cutia produsului.
Daca refuza si aveti timp de pierdut si produsul achizitionat se preteaza, returnati produsul dupa 29 de zile. Nu trebuie sa precizati motivul si este un lucru pe care ei il accepta. Achizitionati acelasi produs si repetati figura dupa alte 29 de zile. Eventual spuneti-le ca veti repeta miscarea pana veti ajunge la o garantie de 24 de luni. Poate se satura si va dau garantia scrisa pe produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie obligatorie persoana fizica 24 luni? cristi_hummer cristi_hummer am cumparat un laptop de pe vexio, mi-au spus cand l-am comandat ca are defapt 24 luni si pe site scria 1 an, dar au spus ca, cu noile legi sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. La un an si jumatate de la cumpararea unui telefon acesta a fost trimis pentru prima data in service. S-a constatat placa de ... (vezi toată discuția)
Garantie jucarii bubex bubex Buna ziua, Am cumparat niste jucarii pentru copilul meu online. Jucariile mi-au fost livrate prin curierat, totul a fost in regula, dar nu am primit ... (vezi toată discuția)