avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii concurs angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii concurs angajare

Buna ziua !

Daca la un concurs de angajare dosarul trebuie sa aiba si diploma de studii universitare in domeniul x,
- acestea trebuie sa fie de licenta in x sau
- e suficient master in X si licenta poate fi in alt ceva fata de X ?


Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: creis , utilizator 11:42, 6 Februarie 2017
Vedeti :
HG nr.1.336 din 27 decembrie 2001 privind domeniile şi specializările de referinţă din învăţământul universitar

Hotărârea nr. 376/2016 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2016-2017
Am consultat, dar in opinia mea nu spune nimic despre obligativitatea de a angaja pt. un anumit post, persoane cu anumite studii minime.
Asa cum de exemplu este structurat in grila de salarizare unitara a legii 284/2010, unde exista o coloana cu nivelul studiilor, insa acolo este vorba de nivelul de salarizare, pe mine m-ar interesa pt. angajare daca este undeva centralizat ce studii minime trebuie sa aiba candidatul pt. postul X (in asa fel incat sa nu fie ilegal).
Si o alta intrebare ar fi daca, poate angajatorul sa angajeze personal pe categoria IA daca are doar studii medii?? si daca nu, de ce? exista vreo legatura in categorie si studii?

Multumesc
Despre ce post este vorba , intrucat nu exista nicio legatura intre studii si categorie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu asta incerc sa aflu daca exista legatura intre post si categorie (si nu la un anume post, e vorba de regula).
Institutia noastra doreste sa scoata la concurs de ex. postul de dansator, dar nu inteleg daca va putea sa scoata postul pe categoria IA, fara ca participantii sa indeplineasca conditia studiilor superioare.
PotrivitCOR, pentru functia de dansator este necesar ca persoana in cauza sa aiba studii superioare, indiferent de categorie.

COR 265307 Dansator
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Cod cor și studii la angajare rrramor rrramor Trebuie sa organizez un concurs pentru asistent medical ( pentru un bazin de înot), fochist și femei de serviciu. Ma contrazic cu șefa de la resurse ... (vezi toată discuția)
Este legal ca la un concurs pentru un post nedidactic la o scoala, ... Marianvkp Marianvkp Este legal ca la un concurs pentru un post nedidactic la o scoala, sa se ceara vechime in invatamant (1 an pe orice post). Postul este de administrator ... (vezi toată discuția)