avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare teren

pot vinde un teren luat impreuna cu fostul sotul meu daca dupa ce am divortat de el nu am facut partaj?
pot gira cu terenul pentru a lua un credut daca inca mai sunt si eu pe contract?
va multumesc.
Totul depinde de ce este inscris in cartea funciara.
sincer nu imi mai aduc aminte si nici nu am bgat de seama pe vreme aceea. acum locuiesc in alta localitate. cum as putea afla daca toate actele legate de teren sunt la fostul sot? ce as putea face? multumesc
La OCPI sau BCPI din zona unde locuiti, cereti un extras de carte funciara pentru terenul respectiv. Acolo ve-ti afla daca imibilul este grevat de sarcini.
Ve-ti putea afla situatia juridica a terenului cu pricina.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Terenul e bun comun cu fostul si nu il puteti vinde sau ipoteca fara voia sa. Va trebui sa faceti partaj.
Vanzarea este un act de dispozitie, nu puteti instraina bunul comun fara acordul celuilalt coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari; poate vinde doar unul? anabanana anabanana Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de divort, dar si de reintegrare. Actele originale asupra bunurilor pe care le detinem in comun si sunt ... (vezi toată discuția)
Ipoteca apartament Elinia Elinia Impreuna cu fostul sot am un apartament.....cand aduc vorba sa-l vindem -nu este de acord.....Am o banuiala ca l-a ipotecat sau ceva necurat.Bani sa fac ... (vezi toată discuția)
Vanzarea locuintei fara acordul partenerului legitim insresuma insresuma Doi parteneri aflati intr-o relatie oficiala au dobandit de-a lungul casatoriei, prin cumparare de la societatea unde lucrau, o locuinta data cu chirie de ... (vezi toată discuția)