avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, nume de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, nume de familie

buna seara.am divortat la notar de comun acord.am pastrat numele lui de familie. el doreste sa se recasatoreasca insa viitoarea sotie va fi de acord doar daca eu renunt la numele lui.vreau sa il ajut.cum procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters337787 , utilizator 12:08, 1 Decembrie 2014
Daca femeia nu realizeaza ca numele dvs nu conteaza si nu asta ii afecteaza relatia in vreun fel, cred ca il ajutati daca nu va schimbati numele :), poate scapa de ea.
Numele il puteti schimba pe cale administrativa, aveti nevoie de un motiv temeinic, procedura o gasiti in link.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 are mare dreptate, din ce-ati povestit a lasat un om de calitate si ia o sclifosita, felicitari ca vreti sa-l ajutati dar asta presupune drumuri multe si efort din partea dumneavoastra, asa cum foarte bine a spus si gi-jane2, ii faceti un bine daca nu va pierdeti vremea cu nimicuri de genul asta iar el poate scapa de d-soara.

O situatie relativ asemanatoare am experimentat si eu, am divortat de comun acord, am pastrat numele (eu din motive de profesie, era destul de complicat sa modific acte, atestate etc), ulterior, individa cu care s-a casatorit fostul, l-a asmutat impotriva mea si a copiilor, de atunci primesc periodic emailuri de amenintari si numeroase jigniri si presiuni sa-mi schimb numele ca doamna nu suporta sa-l imparta cu mine (sa ne-ntelegem ... numele :)). Am ignorat, ignor si imi vad de viata, fiecare pe limba lui piere ...
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie cale administrativa madalin_florinc madalin_florinc Buna seara,am facut demersurile pentru a imi schimba numele de familie,Monitorul oficial,totul in regula pana aici,dar la evidenta populatiei din orasul meu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort. bună ziua! În urma cu 6 luni am divorțat de comun acord cu ... Anad3rol Anad3rol Bună ziua! În urma cu 6 luni am divorțat de comun acord cu soțul și gândindu-mă la copii am păstrat numele lui de familie...ulterior am inteles ca a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma divortului am pastrat numele sotului ( decizie ... Alina Fraicor Alina Fraicor Buna ziua, in urma divortului am pastrat numele sotului ( decizie de comun acord). Au trecut 7 ani de la divort si acum mi-as dori sa revin la numele de fata. ... (vezi toată discuția)