avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui dupa divort. Bună ziua! În urma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui dupa divort. Bună ziua! În urma cu 6 luni am divorțat de comun acord cu ...

Bună ziua! În urma cu 6 luni am divorțat de comun acord cu soțul și gândindu-mă la copii am păstrat numele lui de familie...ulterior am inteles ca a fost o greșeală, fostul soț făcând încă presiuni pretinzând autoritate asupra mea pentru ca ii port numele. Ca să renunț la numele lui trebuie sa fie și el prezent în instanta? Și ce documente sunt necesare?
Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:38, 11 Mai 2023
Bună ziua,

Ce doriți dvs. se rezolvă pe cale administrativă, nu prin instanță. Prima oară se depune o astfel cerere la Starea civilă:
[ link extern ]

Lista documentelor o găsiți aici:
[ link extern ] /
Vă vor lămuri la primărie.

În opinia mea nu e o greșeală, e destul de important, ca părinte la care locuiesc copiii și care merge cu ei peste tot, să aveți același nume cât sunt minori.
Poate n-ar fi rău să-l ignorați. O să se plictisească la un moment dat de vorbit prostii.
Va mulțumesc frumos pentru raspunsul complex! O sa mai cântăresc lucrurile inainte de a lua o decizie si o sa ma rog sa imi descopere bunul Dumnezeu ce este mai bine, pentru ca de mute ori am crezut ca 'vad clar' ce este bine si apoi a fost dovedit contrariul ... Multă sănătate!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2023
Anad3rol, utilizator
Mulțumesc, asemenea :)

O sa mai cântăresc lucrurile inainte de a lua o decizie

Încercați să o faceți ”la rece”, cum se spune, adică după ce vă trece supărarea pe care v-o provoacă aiurelile din capul lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti garantia ca daca va schimbati numele, fostul o sa înceteze cu represaliile, ce aveti de facut...e sa faceti doar ce vreti dvs, nu ce vor altii. Adica daca dvs vreti sa pastrati numele, il pastrati ca va e mai usor, daca vreti sa il schimbati, e ok si asa. Dar nu luati decizia in urma comportamentului altuia. Daca se poarta deplasat, il potoliți altfel, depinde ce face .
Eu ca ex, am pastrat numele fostului si mi-a fost mult mai ușor avand nume comun cu al copilului si copilului i-a fost mai ușor.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Divort, nume de familie ContSters337787 ContSters337787 buna seara.am divortat la notar de comun acord.am pastrat numele lui de familie. el doreste sa se recasatoreasca insa viitoarea sotie va fi de acord doar daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara.baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut, deci in ... Reli24 Reli24 Buna seara.Baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut,deci in dreptul numelui tatalui are o liniuta.Eu sunt casatorita de 8 ani,iar sotul meu doreste sa il ... (vezi toată discuția)