avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara.Baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara.Baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut, deci in ...

Buna seara.Baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut,deci in dreptul numelui tatalui are o liniuta.Eu sunt casatorita de 8 ani,iar sotul meu doreste sa il treaca pe numele lui sa avem toti 3 acelasi nume de families.As putea resolva si unde trebuie sa merg?Va multumesc frumos ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:30, 24 Iulie 2023
Vreti doar sa ii schimbati numele sau sa il si adopte?
Doar sa ii schimb numele daca se poate doar asa
Dacă vreți doar să-i schimbați numele de familie, nu are nici o treabă actualul soț. El nefiind tată nu poate decide nimic în acest sens.
Copilul tot liniuță va avea în certificatul de naștere, și cu alt nume de familie.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
Dapix, utilizator
trebuie sa aveti un motiv intemeiat, unul ar putea fi ca sapoarte acelasi nume cu dvs. Problema e ca daca divortati, numele copilului va ramane al sotului dvs. e complicat sa il tot schimbati.
legea aplicabila e og 41/2003
procedura e in link
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului și custodie comună: cum pot evita ca tatăl copilului (fost deținut, cu comportament violent atât fizic cât și verbal) să le obțină? IoanaRDN IoanaRDN Buna ziua, in urma unei relații de doua ani a rezultat un copil, in prezent de 3ani jumate , al carui tata a fost deținut în perioada noiembrie 2015-2018 pt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui stefanlaurentiu001 stefanlaurentiu001 Buna ziua. Am si eu o problema , vreau sa stiu daca s-a confruntat cineva cu o situatie similara. Am o fetita de 14 ani si poarta numele sotiei de fata ... (vezi toată discuția)