avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncetarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncetarea contractului individual de munca

Ce as putea face in cazul in care am fost "dat afara",apoi rugat sa semnez incetarea contractului individual de comun acord si am refuzat.Acum se incearca prin incalcarea regulamentului intern. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 2 Decembrie 2014
Faceti o sesizare la ITM.
1. ITM-ul nu are competenta de a stabili legalitatea unei decizii de incetare a c.i.m.

2. Singura autoritate in stat care are o astfel de atributie este instanta de judecata. Prin urmare :
- ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m.?
- s-a dispus doar verbal concedierea ?
da..s a dispus doar verbal concedierea..apoi am fost chemata sa semnez de comun acord si am refuzat..iar maine 2 dec ora 11 sunt convocata la cercetare disciplinara,ca urmare a nerespectarii regulamentului intern.
O sa ajung si la aceasta modalitate,deoarece mi se refuza dreptul de somaj si mai ales ca am colege care sunt in somaj si muncesc in continuare,k sa ma scada din cheltuieli. Ma lovesc prima data de aceste probleme,dar astept ce se intampla la cercetarea disciplinara!
Niciun angajator nu are obligatia sa inceteze raporturile de munca astfel incat sa se poata beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)
Masura legala sau abuz si hartuire morala? AlditaP AlditaP De 7 luni lucrez la o la o companie, toate bune si frumoase pana acum 3 saptamani cand au inceput sa se faca restructurari \\\"din lipsa de lucrari\\\". ... (vezi toată discuția)